dinsdag 31 januari 2012

Koud.... gewoonweg koud

Vertrek je van huis. Handschoenen aan? Neh. Muts op? Ik heb een racekap dus nog een keer neh....
Maar dan.... net van huis. Toch wel fris hoor. Handschoenen dan maar aan? Ja, toch maar doen. Interieurlampje aan, handschoenen erbij pakken. Linker en rechter uitvogelen, zoeken waar de duim zit en aantrekken die dingen. Daarna interieurlampje weer uit.

Oortjes? Tamelijk fris. Toch maar het vizier een standje lager zetten. Oei, net iets te laag want te weinig luchtstroom langs de binnenkant van het vizier want m'n adem beslaat. Dus het vizier weer een tikkie omhoog. Een centimeter is meer dan zat. Maar helaas. Toch nog koude oren. Muts maar op dan.
Muts opzoeken, naad vinden want die hoort aan de achterkant van m'n hoofd. Ding met 2 handen vastpakken (rijdend.... ik weet het.... foei, ik kan beter even stoppen) en over m'n hoofd.... ehm.... nog eens, over m'n hoofd..... ehm..... Lukt niet? Ging met het standaard schuimdekje onder het Versatiledakje zonder problemen Maar nu met de racekap krijg ik het niet voor elkaar om die muts over m'n hoofd te trekken. Misschien is het de stugheid van het deksel. Misschien zijn het de lipjes waarmee het vizier in verschillende standen vastgezet kan worden. Maar misschien is het ook wel de hoogte. Duidelijk is wel dat de racekap echt lager is. Ik heb niet veel dakbedekking (lees: haar) en wat ik heb is met de baardtrimmer onder handen genomen dus lang is het eigenlijk nooit. Bovendien ligt het doorgaans (nagenoeg) plat op m'n hoofd. toch kan ik, als ik me wat uitrek, met het weinige haar dat ik heb, de racekap boven m'n hoofd voelen. Dat kan maar één ding betekenen: de racekap MOET wel lager zijn, zeker omdat ik ook nog eens de zitting lager heb gezet dan ik voorheen met het Versatiledakje had.

Maar goed, weten we dat ook weer. Muts opzetten met de racekap op de fiets is no-go tenzij ik naast de fiets sta. Maar een tikkie harder fietsen werkt ook goed. Hart wat meer laten pompen en de oortjes worden ook wel warmer.

Nog wel een punt van aandacht is een 'handvat' aan de onderkant van de kap. Standaard zitten de klittenbandjes aan het deksel, die heb ik niet. Maar vandaag heb ik met wat meer wind de racekap op m'n fiets willen leggen (terwijl ik in de fiets zat). Dat ging niet elke keer zo gemakkelijk. Dus denk ik toch dat ik een klittenbandje middenvoor ga monteren. Bij meer wind kan die ook als noodoplossing werken mochten de magneten hun werk niet doen. Maar voornamelijk om het plaatsen van het deksel wat te vergemakkelijken.

1 opmerking:

  1. Wat een gedoe joh!
    Ik zet m'n aldi skihelm+bril op en draag een hoge motorcol tot over mijn mond.
    Nu wel een lange fietsbroek aan. Marino fietsshirt 200 en een dun vest achter achterstevoren aan. Die gaat na 2 km weer uit en de mouwen van het shirt omhoog. Zweten! Nix beslaan of slecht zicht.

    BeantwoordenVerwijderen