woensdag 11 januari 2012

Heerlijk als een plan goed werkt

Heerlijk als een plan goed werkt..... maar dat is op dit moment helaas niet het geval.

Gisteravond heb ik de magneten met Bison Polymax vastgekit tegen de onderkant van de racekap. Vannacht hebben extra magneten aan de andere kant van de kap de gekitte magneten strak tegen het deksel getrokken.
Vanmorgen heb ik de boel verder afgewerkt door meer kit aan te brengen en daarover een stukje Dacron te plakken.

Maar helaas...... de magnetenbleken nog niet goed vast te zitten. Dus zat ik met losse magneten en enorme bende aan Polymax kit. Niet grappig......

Ik heb zo goed en kwaad als het ging de kit van de kap gehaald om het opnieuw te doen. Deze keer heb ik het plan wat gewijzigd. In plaats van Dacron heb ik nu plastic gevormd om de magneten om daarmee de magneten steviger aan de kap te kunnen monteren:


Een lege fles Robijn wasverzachter is de donor geweest voor het kunststof. Met de verfföhn heb ik het kunststof opgewarmd en over de magneet gelegd. Met een grote dopsleutel heb ik het kunststof over de magneet geperst. Vervolgens heb ik het kunststof laten afkoelen en klaar.... een mooi stevig stukje waar de magneet onder kan. En dit heeft heel wat meer oppervlak dan alleen de magneet dus nu hopen dat de kit dit wel vast kan houden.


Magneet onder het kunststof kapje, magneet aan de achterkant van het deksel en een magneet op het kapje. De laatste 2 om de boel goed bij elkaar te houden terwijl de kit tussen kunststof kapje en deksel kan drogen en deze keer hopelijk beter z'n werk kan doen. Direct heb ik snel drogende Polymax gebruikt in plaats van standaard Polymax.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb oprecht diep respect voor alle experimenten die je hier beschrijft. Of ze lukken of niet; Het denkwerk; de ideeën en de uitvoering: meer dan petje af.

  Ik voel me haast een gemakzuchtige luilak.

  (en vergeet niet; als alles volgens plan gaat, wordt alles ook wel heel erg saai... )

  In elk geval hoop dat je straks super tevreden bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was alleen lijmen met bv bison constructielijm niet voldoende? Daar heb ik zelf al héél veel mee vastgelijmd en dat laat echt niet meer los!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergis je niet hoe groot de kracht op de magneten is. Maar goed, wellicht dat dat ook had gewerkt. Alleen heb ik geen constructielijm in huis liggen maar wel de polymax, die ook sterk/taai is maar wel elastisch. Daar moet het ook mee lukken alleen moet het wel voldoende uitharden en het lijkt erop dat een nacht verre van voldoende is geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Quemo,
  Dit soort kleine onderdelen zijn vaak ook met secondenlijm fantastisch te lijmen. Ik volg je experimenten met belangstelling.
  Succes!
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meest elegant, licht en sterk zou natuurlijk gewoon een koolstofmatje met epoxy zijn wat over de magneet gelamineerd zou worden. Dat ga ik een eventueel volgende keer zeker overwegen na dit gepruts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zet je in de volgende post een foto van hoe de magneten aan je quest zijn bevestigt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat gaat (bijna) niet lukken want die zitten aan de onderkant van het instapgat vastgekit maar ik zal een poging wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je over de kunststof van de Robijn-fles nog iets "zachts" gekleefd om te voorkomen dat de rand van het instapgat beschadigd wordt?
  Hoe neem je nu de kap van je fiets af om breek/plooischade te voorkomen? Met de klittenband is het dakje ineens los. Moet je bij de magneten rekening houden met de krachten die op het carbon dekje terecht komen bij het verwijderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb nog niets zachts over het kunststof van de robijnfles geplakt. Het materiaal is dermate dik dat het deksel anders boven de body van de Quest uitkomt en dat wil ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen