zaterdag 28 januari 2012

Geklepper racekap

Eerder schreef ik al eens over geratel wat de racekap kan laten horen als het vizier niet vastgezet wordt met de 2 strips om hem te verstellen in hoogte. Ik dacht aanvankelijk dat het maar goed was dat die strips aan het vizier zaten om het ratelen tegen te gaan. Maar zat ik daar even enorm mis met die gedachte! Later ben ik erachter gekomen dat het juist de strips zijn die gaan trillen als ze niet vastgezet worden. Met andere woorden: het vizier zelf is in wezen trillingsvrij. Goede zaak. De strips horen ook vast te zitten om het vizier netjes vast te zetten.

Maar ik ben niet helemaal tevreden over de strips. De werking is gewoon goed, laat daar geen misverstand over zijn. Maar ik heb het nu al een paar keer gepresteerd om te vergeten de strips aan de kant te draaien als ik de racekap op de neus van de Quest leg. Dit levert krassen op. Daarom zit ik te denken aan strips met een bocht.
Met een beetje mazzel zijn dan strips te maken die niet onder de racekap uit komen maar toch het vizier in verschillende hoogtes kunnen verstellen. De vraag is dan wel of de strips niet een tikkie dikker uitgevoerd moeten worden maar dat zal later wel blijken. Eerst maar eens zien dat ik ze de juiste vorm kan geven. Dat wordt een kwestie van gewoon even wat putsen en proberen. Hopen dat hetgene wat in m'n hoofd werkt, ook in de realiteit wil werken.

Verder heb ik vanmorgen de magneetbevestiging wat verder afgewerkt. De kit bij de magneten heeft nu een week kunnen drogen. Over de magneten heb ik een lapje Dacron gelegd. Alleen is de ruimte tussen Dacron en het deksel van de racekap nog niet helemaal opgevuld, dat heb ik vanmorgen dus aangepakt en de ruimte tussen Dacron en deksel helemaal opgevuld met kit.

Nog te doen: tochtstrips aanbrengen onder de rand van het deksel. Afgelopen week heb ik met stevige zijwing toch fors wat wind onder de racekap gehad toen de wind aan de zijkant fors naarbinnen kon fluiten onder het deksel door.

4 opmerkingen:

 1. Zo te lezen moet er na het kopen van zo'n kap toch nog wel het één en ander gedaan en geregeld worden.

  Ligt dit nou aan de kap of de koper....;).......?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezien vele kopers maar weinig met de kap doen...... en gezien ik met zo'n beetje alles wat ik koop nog veel doe......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Quemo,

  Het eerste wat ik doe als ik stil sta is het vizier helemaal open zetten. Het vizier beslaat anders meteen. Zo heb je nooit een problemen met stripjes die uitsteken.....

  Groet Marcel
  Quest 342

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan moet ik het uiteinde van de stripjes, waar geen klittenband zit, ook nog op het klittenband van de kap doen want anders steken de stripjes alsnog uit.
  Maar ik wil gewoon het vizier vast kunnen zetten in de onderste stand. Omdat ik magneten heb gebruikt, hoeft het vizier niet open te kunnen als ik de fiets weg zet. En het vizier heb ik liever vast omlaag staan als ik de fiets alleen laat dan dat men gemakkelijk de mogelijkheid heeft om het vizier open te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen