dinsdag 17 januari 2012

Kleur kiezen valt niet mee

Het blijf lastig..... de kleur oranje die ik op de racekap wil hebben.

Kleur 333 komt het dichtst in de buurt van de oranje kleur van mijn fiets maar is het net niet. Een collega (bezig met kunst) gaf aan dat je beter een donkerdere kleur kan kiezen. En ik heb al eens eerder gehoord, en dat geldt voor meerdere dingen, dat als het net niet hetzelfde is, dat je dan maar beter duidelijk afwijkend kan maken. Ik zit nu dus te twijfelen over roodoranje of oranjerood. Dat is en donkerder en duidelijk een andere kleur.

5 opmerkingen:

 1. Questie van testen. Misschien dat je met een lichte of donkere ondergrond toch tot een bevredigend resultaat komt. Oranje is namelijk niet een heel dekkende kleur.
  Volgens mij kun je bij de betere autoherstelbedrijven het oranje van je quest laten scannen waarna een exacte kleur gemengd kan worden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat laatste is helaas niet mogelijk. De lak heeft door parelmoer helaas niet één kleur. Daarbij komt dat bijspuiten ook niet mogelijk is omdat de lak bestaat uit een transparante kleurlak met voorkleur. De dikte van de transparante kleurlak is van invloed op de eindkleur dus die moet exact even dik zijn. Goede spuiter die dat voor elkaar krijgt als hij in een later stacium dezelfde kleur moet spuiten. Ik heb me neergelegd bij kleurverschil. Daarbij ook nog eens een niet-metallic kleur op de kap terwijl de fiets wel metallic is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom niet wit met zwart strepen? Een rugvin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rugvin heb ik wel overwogen maar dan nog hoort het oranje te zijn. Alleen is de plaats ook niet helemaal goed. En aan de achterkant van het deksel zit ik alsnog met oranje.
  Ik ontkom eigenlijk niet aan oranje. Maar zo'n groot drama hoeft het ook niet te zijn. Ik moet alleen een oranje kiezen die er gewoon goed bij past, ongeacht de kleur die mijn fiets op dat moment lijkt te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Persoonlijk vind ik dat zwarte ook nog niet eens verkeerd combineren met het oranje van de rest.
  Als je voor oranje gaat zou ik persoonlijk voor een donkere kleur gaan en als je creatief wilt zijn kun je de tekening door laten lopen. Ik heb even 3 voorbeelden voor je gemaakt:

  http://i119.photobucket.com/albums/o153/metro2005/2-4.jpg

  http://i119.photobucket.com/albums/o153/metro2005/IMG_1532.jpg

  http://i119.photobucket.com/albums/o153/metro2005/3-3.jpg

  BeantwoordenVerwijderen