vrijdag 20 januari 2012

Eigenwijs? Wie ik?

Tja, om de één of andere reden wil ik altijd het wiel opnieuw uitvinden of dingen zelf ondervinden.

Nu dus de racekap. Waarom die zwarte baan midden voor je neus in plaats van bijvoorbeeld wit of geel. Als je 'striping' op je fiets hebt, kan zo'n zwarte baan heel mooi uitpakken maar bij Nemo/Quemo zou ik dat toch wat minder mooi vinden.

Jan wees me er in een eerdere reactie nog een keer op de reflectie die je in het vizier krijgt als je een glanzend licht oppervlak neemt recht voor je vizier. Hij had het over licht van lantarenpalen. Dus ik vanmorgen geprobeerd (en ook al over geschreven) maar ik snapte niet wat er bedoeld werd want ik had er geen hinder van.

Wim Schermer reageerde in het vorige bericht dat het bij bepaalde standen van het vizier is en ook bij zonlicht. Daar had ik nog niet aan gedacht. Dus ben ik vanavond nog maar eens op pad gegaan om te testen. Zonlicht is wat lastig op dit moment en anders een verdraaid eind fietsen..... maar met licht van lantarens is geen probleem natuurlijk. Dus witte vlak weer op de fiets 'gemagneet' en rijden maar. Verschillende vizierstanden geprobeerd en jawel, ik zag op een gegeven moment wat. Witte vlak eraf en weer testen. Hm.... nu zie ik het zwarte rondje klittenband op de racekap in het vizier, die is niet licht van kleur. Terug naar huis bedacht ik me dat het testen toch nog wat gemakkelijker kon dan telkens wit erop/eraf/erop/eraf. Knip het ding in 2 helften en maak zo de linker helft voor het vizier wit en laat de rechter helft mat zwart. Dat geeft een veel mooier en sneller vergelijk.


Maar hoe zit het nu met die reflecties. Met lantarenlicht en droog weer (vizier heeft wel wat druppels overigens) kan ik alleen wat hinder ontdekken als ik het vizier met de onderkant gelijk zet met de bovenkant van de deflector. Tot dusver heb ik alleen nog maar gereden met het vizier veel verder omlaag met 1 à 3 centimeter kier onder het vizier. Dan zit je al zeker 2 centimeter onder de rand van de deflector.
De positie met onderrand vizier gelijk met bovenrand deflector kan ik me alleen indenken als het een stuk warmer is en je meer verkoeling wil. maar zet dan het vizier 1 cm hoger of lager en het (voor mij tot dusver matige) probleem van de reflecties in het vizier is bij mij weg omdat ik dan of onder het vizier door kijk of juist over de reflectie heen kijk omdat die dan inmiddels al achter de deflector schuil gaat, waar ik toch niet doorheen kijk.

Maar goed, nu ook nog testen met zonlicht. Hopen dat het morgen of overmorgen heerlijk zonnig weer is zodat ik ook dat kan testen. Goed, een zomerzon kan ik niet testen maar of ik met de kap in de zomer wil rijden? Mocht dat wel zo zijn, dan zal het vizier vast een heel stuk verder open moeten. 100% testen kan ik dus helaas niet voordat ik de bestickering erop krijg maar ik kan wel proberen zoveel mogelijk ervaring op te doen in korte tijd.

4 opmerkingen:

 1. Wat staat er nou rechts van Quemo in de garage? Het lijkt iets op de stoel van een Versatile, maar echt goed kan ik het niet zien.
  Waar een mens al niet op kan letten/over kan vallen........!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch zie je het wel goed. Het is inderdaad de stoel van een Versatile. Maar als je iets beter kijkt, zie je dat er aan die stoel nog meer vast zit. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie je de kap langer gebruiken dan je denkt. Een ochtendfrisheidje, een voorspelde avondbui.....
  Gek idee van mij. Als je dat zwart niet n
  ziet zitten op
  je fiets, waarom neem je dan
  niet een zwart schild mee en magneet die vast als je het nodig hebt? Ik doe ook maar een gooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is helemaal geen gek idee! 2 magneten zitten er al. 2 erbij en nog zo'n zwart schild erbij met 4 magneten en klaar.

  Zowiezo denk ik trouwens wel dat ik misschien het zwarte deel een tikkie doortrek vóór het vizier. En dan netjes een ronde vorm. Een centimeter of 5 voor het vizier zou denk ik al genoeg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen