maandag 9 maart 2009

Weer/nog grieperig en dat is maar goed ook

Vanmorgen had ik wat verhoging. M'n conditie is op dit moment beroerd. Niet helemaal vreemd als je lichaam niet optimaal functioneert. Maar vandaag is dat misschien maar goed ook.

Ik reed naar het werk toe. M'n snelheid lag op 27 km/h. Ik reed met een rustig tempo, gewoon de pedalen rondbewegend. Omdat m'n tempo niet zo hoog lag, reed ik gewoon op het fietspad.
Tussen Hattemerbroek en Wezep zag ik een vrouw met hond (één of andere Retriever) lopen. Zoals altijd passeer ik dan zoveel mogelijk aan de andere kant van het fietspad. Maar voordat ik of het bazinnetje het doorhad, stoof de hond toch nieuwsgierig in mijn richting. Een brute *BONK* was het signaal dat de kop van de hond en de neus van mijn fiets elkaar op niet gewenste manier raakten.

Ik ben direct gestopt. De vrouw kwam naar me toe lopen. Ze verontschuldigde zich. Van haar hond is ze wel gewend dat hij zulke acties uithaalt bij bakfietsen. Dus had ze dit ook kunnen weten en voorkomen. Maar helaas heeft ze de hond toch iets teveel lijn gegund.

Vanuit m'n fiets zag ik de hond nog wel overeind. Het dier leek me niet de jongste meer. Hij keek wat rustig maar beduusd. Geen wonder natuurlijk.

Ik ben uitgestapt en heb de neus van de fiets bekeken. Duidelijk is dat hond en fiets elkaar goed geraakt hebben. Gunstig voor mij, niet voor de hond, is dat hij net onder de rand tussen bovenkant en onderkant van de fiets met z'n kop tegen de fiets is geramd.

Ik kan alleen wat lakschade vinden. Afdrukken van z'n tanden zijn zichtbaar. Op één plek is hij met z'n tand dwars door de lak gestoten.
Van de vrouw heb ik adresgegevens gekregen want ze is ervoor verzekerd zegt ze. Maar ik heb aangegeven dat ik er vermoedelijk geen gebruik van zal maken. Het is niet de eerste kras/buts en het zal ook vast de laatste niet zijn. Alleen als de schade meer blijkt te zijn dan alleen de lak, dan zal ik wel contact opnemen met haar. Maar ik heb zelf dat zitten kijken maar zie zo geen schade aan het glasvezel.Ik heb de vrouw nog de tip gegeven om eventueel bij een dierenarts langs te gaan met het dier. Voor hetzelfde geld is z'n gebit beschadigd of heeft hij iets in z'n kop gebroken. Ik hoop het niet want dierenleed zou niet nodig moeten zijn.

3 opmerkingen:

  1. Fideel van je, alleen niet bevorderlijk voor je gezondheid zo iets!
    Zelf heb ik ook 'n WA-verzekering sinds kort voor 'buiten de auto', zelfs zonder 'n hond te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik probeer vaak grappig te wezen maar moet in Marcel m'n meerdere erkennen: lachen is gezond dus dat komt uit!

    BeantwoordenVerwijderen