maandag 2 maart 2009

Houder mobiele telefoon/GPS

Vandaag ben ik weer even bij de ijzerhandel geweest om wat aluminium te halen. Deze keer een strip van 5 cm breed. Ook heb ik meer zelfklevend klittenband gehaald. Dat spul verdwijnt bij mij als sneeuw voor de zon.

Maar goed, de aluminium strip heb ik wat rond gebogen zodat hij de ronding van de wielkast vormt. Vervolgens heb ik er 2 gaten in geboord. De volgende stap was het vastpopppen van de houder voor m'n mobiele telefoon.
Tegen de achterkant van de aluminium strip heb ik zelfklevend klittendband geplakt. Op de wielkast heb ik de andere variant geplakt.

Nu kan ik de houder voor m'n mobiele telefoon lekker stevig, maar niet permanent aan m'n wielkast bevestigen.

De strip heb ik overigens expres zo lang gemaakt. De wielkasten van de Quest zijn op bepaalde plekken niet echt stevig te noemen (in tegenstelling tot die van de Versatile). Met extra oppervlak waarop de houder voor m'n mobiele telefoonsteunt, maak ik dus gebruik van méér wielkast, wat weer steviger is.

Ik denk dat ik voor m'n fietscomputer ook nog een nieuwe houder ga maken die ook wat meer oppervlak heeft tegen de wielkast.

En omdat één plaatje meer zegt dan duizend woorden:Een nieuwe op m'n to-do lijstje is het wegwerken van de kras. Ik moet nog op zoek naar een beter passende kleur lak.

Maar ook heb ik weer een onderdeel weg kunnen strepen.

Het bestickeren moet ook nog gebeuren. Ik wacht nog op bericht van het bestickerbedrijf.

5 opmerkingen:

 1. Dan heb ik nog 'n plausibele gok naar de aard vd stickers.
  Geruime tijd kom ik op posters in de stad 'n oranje druppelmannetje tegen met teksten als: "Ik zit in uw radio". http://www.plastickheroes.nl/
  Nu vermoed ik dat de bijbehorende tekst iets zal luiden als: "Ik zit in uw fiets!".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem toegevoegd aan het ene bericht (even de tag 'naam' meegegeven om hem gemakkelijker terug te vinden).

  Ik verklap het nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gedaan die steun voor je Mobile telefoon.
  Ik heb even je oude blog doorgekeken maar ik heb geen foto kunnen vinden van de plek waar jij in de Versatile je GPS had geplaatst.

  Ik ben op zoek naar een plekje voor mijn iPhone.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. idd Netjes gedaan.Een ander voordeel van de grote strip: een grotere kleefkracht.
  Als de velcro op is kun je niet direkt dubbelzijdig plakband gebruiken?
  Grtz. Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Mick:
  Dubbelzijzig tape kan wel maar dan moet je dat wel hebben. Ik heb wel het 'rubberachtige' tapijttape maar ik vind dat niet echt geweldig werken. Verder ben ik een groot fan van klittenband omdat je daarmee geen definitieve dingen doet. Het valt gemakkelijker te herstellen dan wanneer er geboord is. Maar in geval van tape: ook is het met klittenband gemakkelijker te verwijderen dan wanneer zo'n enorme lap goed zit vastgeplakt met (goed) dubbelzijdig tape. Het spul wat hier gebruikt zou kunnen worden is van dat schuimachtige grijze spul wat aan beide zijden van kleefspul is voorzien.

  @Mark
  Rechts van de fietscomputer zit nog restmateriaal van het grijze schuimtape waar m'n mobiele telefoon/GPS gezeten heeft. Hij heeft daar horizontaal gezeten. In de knik van de verstevigingsbeugel zit wat hard klittenband. Daarop heeft de USB-kabel vastgeklit gezeten. De aansluiting van USB heb ik dus ook aan de rechter kant gehad. Het beeld van m'n mobieltje/GPS heb ik geroteerd gehad tijdens gebruik in de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen