dinsdag 24 maart 2009

Oude woon-werk-route nog een keer bekeken

Gisteravond moest ik werken. Zoals ik al aangaf, ben ik met de auto gegaan vanwege de harde wind. En dat leek niet geheel overdreven want de auto werd ook hevig heen-en-weer geschud. Maar goed, de woon-werk-route.

Ik ben langs het stuk woon-werk-route gereden waar ik jaren langs gekomen ben maar wat ik het laatste jaar niet gebruik wegens werkzaamheden.
De ellende is alleen maar erger geworden. Een fietspad aan de ene kant ontbrak al op een bepaald stuk maar nu is er helemaal geen fietspad meer te bekennen.
Een ander, mooi, nieuw stuk fietspad hebben ze om de één of andere reden open getrokken en weer opnieuw geasfalteerd..... maar bij lange na niet zo netjes als het was.

Ik blijf dus lekker de route langs Zwolle centrum nemen want dat rijdt, ondanks de verkeerslichten, beter door.

Verder moet ik toch maar eens na gaan denken over een extra claxon op m'n fiets. Maar dan wel een ultrasone claxon van 23 kHz.
Ik heb wel zo'n 'dog chaser' maar die is volgens mij niet luid genoeg om onder m'n fiets te monteren. Ik wil eigenlijk een speakertje hebben die echt een hels kabaal (voor honden) produceert. Alleen waar haal ik die vandaan?
Ik heb gekeken op http://www.sonitron.be maar daar kon ik niets vinden wat 23 kHz kan produceren. Op http://www.conrad.nl heb ik een Piezo-tweeter-hoorn (Bestnr.: 333328 - 89) gevonden die gaat van 3 kHz tot 40 kHz maar over geluidssterktes, gewicht e.d. kan ik niets vinden.
Kant en klare apparaten zijn er ook maar ook minder geschikt volgens mij.
Speakers kan ik nog wel eens vinden maar dan moet er ook weer een toongenerator bij die 23 kHz produceert en het juiste vermogen levert en daar heb ik weer weinig/geen kaas van gegeten....

4 opmerkingen:

 1. Ik geloof dat vroeger 'Kemo' die componenten of prints maakte (kwestie van semantiek misschien).
  Nu vind ik op 't Web wat er wel degelijk uitziet (voor 20 euri): http://tinyurl.com/c5ndv2
  Ik kan alleen het voedingsvoltage niet lezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé, die ben ik op Conrad nog niet tegengekomen.
  Het ding werkt op 12V, dat staat op de module zelf en in de datasheet.
  Welke speaker ik erbij nodig heb moet ik nog wel uitzoeken. Ik heb wel een idee maar weet niet of die werkt. Een ding van Velleman in ieder geval.
  Het ding geeft 22 kHz af zo te zien. Mijn 'dog chacer' geeft 23 kHz maar dat zal niet zo'n dramatisch verschil zijn gok ik.

  Dank je! Voor 20 euro kan dat veel 'plezier' (lees: gemak) zijn. Die kan mooi parallel aan het seinlicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leuke is dat die piëzo tweeters nog n's geen drol wegen ook (Quemo-vriendelijk zijn dus). Succes / hou ons op de hoogte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zo'n setje besteld. Ik ben razend benieuwd.
  Wat ik wel jammer vind is dat hij eens per 5 seconden een puls geeft. Maar wie weet dat je met een druktoetsje meerdere pulsen achter elkaar kan geven.

  BeantwoordenVerwijderen