zaterdag 7 maart 2009

Snorfietsers worden steeds minder fun

Met de komst van de Quest is m'n fietssnelheid beduidend gestegen. Tja, wist ik al. De Versatile is een luxebak, niet zozeer een racemonster. De Quest is zo'n beetje het omgekeerde.

Gisteren was ik ziek. De thermometer gaf gistermorgen een temperatuur van 38 graden celcius aan. Op de heenweg naar het werk heb ik het daarom rustig aan gedaan. Gewoon soepel rondtrappen zonder me echt in te zetten. Tot m'n stomme verbazing had ik wel 30 km/h op de teller staan.

Vandaag ben ik even naar de elektronicaboer geweest om onderdelen te halen voor een nieuw rechter dashboardkastje. De huidige bevalt me niet helemaal. De schakelaar wil ik wat meer naar links hebben en de rechter accu-indicator ben ik nog niet tevreden over. Dus ga ik gewoon een compleet nieuwe maken.

Op de weg naar huis wilde ik nog bij een ander bedrijf stoppen om een 'sigarettenaansteker' te halen. Op weg daar naar toe reed voor mee een kerel op een snorfiets die ruim boven de teogestane 25 km/h reed. Op een rotonde reed hij even vlotjes van het fietspad af, de strook voor auto's op om daar de rotonde te verlaten zodat hij niet achter een fietser 'vast' kwam te zitten (dat trucje haal ik ook wel eens uit). Ik heb de achtervolging ingezet omdat ik wel even benieuwd was hoe hard hij reed.

Toen ik achter hem reed, was ik bij het bedrijf aangekomen waar ik ook nog langs wilde. Het bedrijf leek op een afstand dicht te zijn. Dus kon ik m'n inhaalpoging herhalen. Na 2 bochten kon ik hem inhalen en voorbij steken. Ik gok dat hij tegen de 40 km/h reed. Ik ging er overheen.

Een eind verder moest ik de brug over. Dat remt natuurlijk flink af. Hij verscheen dan ook weer in m'n achteruitkijkspiegels. Maar nog voordat hij me kon inhalen, was ik het hoogste punt voorbij. Tja, dan begint de pret natuurlijk. Stevig aanzetten en hem vervolgens weer volledig zoek rijden.

Dit soort snorfietsen zijn inmiddels niet echt een partij meer.

7 opmerkingen:

 1. speedywilfret!! altijd leuk he die dingen in halen!!! ik haal die dingen ook wel es in op weg naar muiden.. die weg loopt soort van valsplat na beneden vanuit Amsterdam... hoogsteversenlig.... windje mee.... en gas geven maar:P

  gr marcel,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn nog in ieder geval 2 brommers die mij 's ochtends vrij vaak inhaalden op weg naar het werk. Die wil ik er ook nog een keer uitrijden nu ik de Quest heb. Het zijn volgens mij niet opgevoerde gevallen dus met een beetje mazzel rijden ze geen 60 km/h ofzo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb vandaag ook een gevalletje SIS gehad (Snorfiets Inhaal Syndroom). Okay toegegeven, het was een (volgens mij NIET-opgevoerde) snorfiets met een oud mannetje er op... 'k schat dat 'ie zo rond de 30 km/h reed... ingehaald met 36 a 38 km/h. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. netjes! ik vind ookaltijd wel leuk, hier in het centrum gebied heb je op bepaalde plekken een groene zone, zo noem ik het maar ff dan, als je onder een bepaalde snelheid rijd, dam heb je de volgende groen. zie je van die jongens het gas vol open gooien, maar dan moeten ze bij het volgende stoplicht wachten, als ze dat doem. kom ik er aan, en dan springt die op groen, en haal je in.. zie je ze echt zo kijken van " huh "

  hoe noem je dat syndroom dan, als men je persee inhalen wil als ligfietser zijnde? woord daar ook een beetje simpel van ahahah als of ik dat laat gebeure!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LIS dacht ik Marcel: 't Ligfiets Inhaal Syndroom.
  Ik heb nog wel 'n Scoopy in de box staan die 70km/u haalt hoor...
  Ook heb ik 'n 250cc motor gereden van hetzelfde merk: reden misschien dat ik fietsplezier en inhalen gewoon nog als aparte zaken kan zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @XL-Network:
  Hoe groter het snelheidsverschil, hoe duidelijker. Met een 'kruipend' snelheidsverschil inhalen schiet niet op. Gewoon in één keer knal erover is alleen maar duidelijker.

  @sunniebeekie en Mick:
  Maak lekker de lettercombinatie die je zelf wil. LIS is in dit geval wel toepasselijk ja.
  Wat betreft die groene golf: ken ik (oh... foei) met de auto ook. De weg tussen Raalte en Zwolle. Altijd leuk. Strak 80 km/h op de verkeerslichten aanrijden als het rustig is. Een macho die je net daarvoor heeft ingehaald (al dan niet op de voorsorteerstroken) steek je dan gewoon met 80 km/h weer voorbij omdat het verkeerslicht dan netjes voor je op groen springt. Hebben ze te hard gereden, tja.... daar staan ze dan met hun 'goed fatsoen' voor aan de streep. Mooi dat er 2 stroken voor rechtdoor zijn ;-)

  Heel herkenbaar dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Wilfred,
  snor-scootertjes zijn idd op gegeven moment geen partij meer. Reed gisteren nog tussen Leidschendam en Voorschoten, met een beetje hulp van de wind, een brommertje op enige afstand. Terwijl ik wegreed (en mijn snelheid dus toenam) van mijn werk kwam ze langzaam dichterbij, bij 45 deed ze een poging langszij te komen, bij 47 haakte ze (het was een zij) nog net aan, Bij 49 werd ze langzaam kleiner in de spiegel ; ) En dan was ik nog niet warm gereden!

  BeantwoordenVerwijderen