donderdag 13 oktober 2011

Ruiterlaan is fietsstraat geworden

De werkzaamheden aan de Ruiterlaan lijken voltooid, zoals van tevoren in de planning werd aangegeven.
Aan weerszijden ligt 'zwart' asfalt met klinkermotief en in het midden rood asfalt.

Veel is er in wezen niet veranderd want de voorrang vanaf de Spoolderbergweg richting de Ruiterlaan was al in de voorrang. Ook daar waar de Spoolderbergweg op de Ruiterlaan aansluit, was de route vanaf Spoolderbergweg naar de Willemsvaart al in de voorrang.
Eenmaal op de Ruiterlaan heb je vrij vlot een kleine, onopvallende, doodlopende weg naar rechts. Ik zie nu (op Google Maps) pas dat daar een weg zit. Ik weet ook niet hoe daar de voorrang nu geregeld is. Ik vermoed (aan de filmbeelden te zien) dat de zijweg een uitritconstructie gekregen heeft en daarmee voorrang moet verlenen aan de Ruiterlaan. Maar goed, onopvallende weg waar ik nog nooit iemand uit heb zien komen of naartoe heb zien rijden. Daar verandert in wezen weinig aan de situatie of comfort van doorrijden.

Wat wel veranderd is, is het einde van de Ruiterlaan, bij de Willemsvaart.
De bocht naar rechts is nu in de voorrang (en heeft dus voorrang op fietsverkeer wat van de andere kant van de Willemsvaart komt). Maar nog mooier vind ik dat de asfaltstrook in de bocht beduidend breder is geworden en voorzien is van een middenmarkering. Fietsers die vanaf het centrum komen, hadden nogal eens de neiging om de bocht aan te snijden. Dat in combinatie met beperkte breedte EN slecht zicht door een schuurtje in de bocht was verre van gelukkig te noemen. Meer breedte en die middenmarkering zal er hopelijk voor zorgen dat (brom/snor)fietsers meer hun eigen weghelft aanhouden. Hier dus denk ik een grote verbetering!

4 opmerkingen:

 1. Dag Quemo

  Wilde zaterdag via Dronten naar naar de Bergklooster weg fietsen en van daaruit via Wezep wee de Veluwe op. Welke route zou jij mij als Zwollenaar aan raden zonder in Zwolle klem te komen zitten?

  B.v.d. Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een gemakkelijk te volgen route door Zwolle richting Wezep:

  Bergkloosterweg - Vechtdalroute richting zuiden naar Kranenburgweg, daar rechtsaf (westen)
  Kranenburgweg wordt (oude) Meppelerstraatweg.
  Einde rechtsaf; dit is bij het benzinestation, daar dus naar benzinestation oversteken.
  Dan rechts langs het benzinestation. Je komt vervolgens onder de A28 door, langs de Ceintbuurbaan richting noorden.
  Ceintuurbaan wordt Zwartewaterallee.
  Zwartewaterallee wordt Blaloweg
  Op een gegeven moment heb je de Gamma aan de rechter kant, bij een kruising. Voor je een simpele spoorbrug, rechtsvoor een hoge grijzige fabriek van 9 etages ofzo. Daar linksaf, de Rieteweg op.
  Einde Rieteweg rechtsaf, spoor over. Langs benzinestation, Kamperwegweg oversteken, je rijdt op de Veerallee.
  (*)
  Doorrijden tot je rechts van je een brede straat hebt met brede groenstrook in het midden: Oranje Nassaulaan
  2e links: Prinses Margrietstraat
  2e links: fietspad op, onder tunnel door.
  Vanaf hier is het gewoon het fietspad volgen en je komt over de Oude IJsselbrug richting Wezep. Alsmaar rechtdoor rijden.

  Vanaf het (*) kan je ook de route anders rijden, wat minder afslagen en dan neem je direct de Ruiterlaan:

  Je rijdt dus benzinestation voorbij, Kamperweg oversteken. Dan éérste weg links, verkeerslichten waar je over moet steken.
  Na verkeerslichten rechtsaf.
  Doorrijden, je komt langs het Ecodrome (linker kant). Doorrijden, je gaat het fietspad op, je komt onder een tunnel door. Rechts van je heb je de Willemsvaart. Fietspad buigt naar links (rechts heb je en brug over de Willemsvaart). Je rijdt de Ruiterlaan op. De Fietsstraat buigt rechtsaf (Ruiterlaan gaat rechtdoor), volg deze Fietsstraat. Direct daarna buigt de fietsstraat naar links, ook hier de fietsstraat volgen. Je rijdt nu op de Spoolderbergweg (tevens fietsstraat). Volgen tot de verkeerslichten. Deze oversteken en dan direct links, je gaat dan de Oude IJsselbrug op. Weg volgen en je komt in Wezep uit.

  Deze laatste route is denk ik gemakkelijker te volgen. Ik volg de eerste route omdat me dat op m'n woon-werk-route 2 verkeerslichten scheelt.

  Bekijk even op Google Map of je het allemaal kan volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi

  Thx. Garmin most hier en daar even gedwongen worden maar het grootste deel zit erin, Laatste stukje heb ik richting de Meenteweg verlegd. Dacht dat ik daar al eens verdwaald was op de motor en ziet er mooi uit

  Gr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hm ja.... is ook een idee. Mooi over Katerveer. Alleen waren ze afgelopen week wel aan het werk bij Katerveer! Ik weet niet of ze klaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen