zondag 7 augustus 2011

Snelheidstest vizier 2x mislukt

Vanmiddag heb ik getracht de meting van Wim Schermer te reproduceren. Met hartslagmeter om ben ik op pad gegaan. Mijn eerste poging was 3x dezelfde weg op-en-neer rijden. Eerst met vizier, dan plat vizier en tot slot zonder vizier. Maar ik liep tegen 2 problemen aan. Allereerst krijg ik het niet voor elkaar mijn hartslag constant te krijgen. De stevige uitschieters zaten er nu trouwens niet tussen voor zover ik weet. Maar het tweede probleem zag ik thuis pas. De fietscomputer is wegens spiegeling niet af te lezen.

Dit was dus mijn eerste opzet die helaas mislulkt is:


Ik heb daarom een tweede poging gewaagd. Deze keer ook op een andere weg waar de wind ook minder invloed heeft. Ik heb in totaal 6x dezelfde weg op-en-neer gereden. Deze keer heb ik niet mijn hartslag constant gehouden maar mijn snelheid en kadans. De ritjes waren de volgende:
1) Met vizier, snelheid 30, versnelling 2voor 6achter
2) Plat vizier, snelheid 30, versnelling 2voor 6achter
3) Zonder vizier, snelheid 30, versnelling 2voor 6 achter
4) Met vizier (2e keer dus), snelheid 30, versnelling 2voor 6achter

5) Met vizier, snelheid 40, versnelling 3voor 5achter
6) Zonder vizier, snelheid 40, versnelling 3voor 5achter

Deze keer heb ik de camera onder de klep van mijn pet gemonteerd in de hoop zo minder last te hebben van weerspiegeling.

Maar helaas....... ik zal toch nog een keer de meting moeten doen. Het is te donker op de plek van de fietscomputer om hem af te lezen vanaf onder de klep van m'n pet. De hartslagmeter is zelfs niet eens fatsoenlijk zichtbaar.

Maar ik heb mijn hartslag wel in de gaten gehouden tijdens het rijden en heb nog altijd niet de indruk dat het vizier dermate veel zoden aan de dijk zet als een tabel op de site van Wim doet hopen. Een nieuwe meting zal uitsluitsel moeten geven. Ik ga dan de hartslagmeter onder de voorrand van het instapgat hangen, daar is licht zat en zal de camera vermoedelijk beter kunnen 'aflezen'.

Wat ik wèl aan het filmpje heb is beelden van met welk gemak het vizier bij mij geplaatst, versteld of weggenomen kan worden dankzij gebruik van magneten.Nog even wat meer beelden van het vizier. Hieronder eerst een bijgewerkt lipje:


Dan 2 foto's van het lipje aan de zijkant in 2 posities:


2 opmerkingen:

 1. Hi Wilfred,
  Ziet er prima uit zo. Nog een mooi stukje witte tape er op en de hele bevestiging is vrijwel onzichtbaar.
  Ik blijf benieuwd naar je resultaten. Je hartslagmeter resultaten bij lage hartslagfrequenties wijzen inderdaad op 'overslagen' van je hart. Is niet uniek, heb ik ook. Daarom test ik altijd met minimaal hartslag 100.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Wim,

  Ik weet al zeker 20 jaar niet beter dan dat m'n hart met enige regelmaat een hartslag mist. Schijnt heel normaal te zijn. Dat kan de uitschieters naar onderen verklaren maar naar boven? Extra slagen heb ik nog nooit gevoeld bij mezelf. Maar mij is wel duidelijk geworden dat m'n hartslag op een hogere bpm een stuk regelmatiger is dan op lagere frequenties.

  Wat betreft mijn resultaten, ik ben bezig de video te bewerken maar dat kost nogal wat rekenwerk van m'n pc. Maar al wel is me duidelijk dat ik bij lange na niet op jouw resultaten uitkom.

  BeantwoordenVerwijderen