zondag 28 maart 2010

Vroeg opstaan en lekker weer gaan liggen

Ik vond het motto wel leuk. Niet de mijne helaas, zo origineel ben ik niet.

Maar goed, vroeg opstaan en lekker weer gaan liggen is het motto van de ligfietsspecialisten voor vandaag, de landelijke ligfietsdag.

Zo vroeg opstaan was het trouwens niet. Hoewel de klok afgelopen nacht een uur vooruit gezet is, hoefde ik toch pas om 9:30h op om om 10:30h bij het Engelse werk te zijn.
In tegenstelling tot voorgaande jaren ben ik deze landelijke ligfietsdag niet naar Dronten gegaan voor een toch maar heb ik de lentetocht van Plat Zwolsch meegereden. De start was dus bij het Engelse Werk. Van daaruit zijn we in een rustig tempo naar 't Harde gefietst via wegen die ik niet ken, om in 't Harde een eerste stop te houden.
Van daaruit over de Knobbel en helaas onderaan alweer fors in de ankers om rechtsaf te slaan. Zonde van de snelheid die je opbouwt bij het omlaag rijden. Met de Quest is dat meer dan 50 km/h zonder trappen.
Daarna was het doorrijden via Oene naar Welsum. Daar hebben we de pont genomen naar Olst. In Olst zijn we weer op zoek gegaan naar een plek om even een pauze te houden.
Na een rondje rijden kwamen we weer uit bij de pont, waar ook een eetgelegenheid zit.

Na Olst ging de route terug naar Zwolle.

Ik heb vandaag 97,9 kilometer gefietst met een gemiddelde (inclusief stops bij verkeerslichten e.d. maar exclusief pauzes) van 'maarliefst' 18,8 km/h. Zoals ik al zei: een rustig tempo. Bij thuiskomst had ik dan ook totaal niet het gevoel dat ik bijna 100 kilometer gefietst had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten