woensdag 7 april 2010

Wat moet je daar nou mee?

Ik sta bij de visboer te wachten op m'n bestelde portie kibbeling. Buiten staat m'n fiets.

Op een gegeven moment zie ik 4 peutertjes (net geen 4 zo te zien) bij m'n fiets staan. Er is zo'n liedje over kleutertjes en bloempjes plukken waarbij het kleutertje betrapt wordt en vervolgens meekt het niet tegen pa/ma te zeggen omdat het kind verder zoet zal zijn en naar school zal gaan.
Maar waar is die tijd gebleven? Of zou het niet voor peutertjes gelden?

Goed, peutertjes bij m'n fiets. Binnen een straal van 5 meter geen volwassene te bekenen. Het alarm gaat af. De peutertjes kijken wat vreemd en doen vervolgens een stap achteruit. Nog altijd geen volwassene te herkennen als zijnde 'verantwoordelijke' voor de kindertjes. Vervolgens zet een meisje weer een stap naar voren en geeft een lel tegen de staart van m'n fiets. Tja, dat lijkt me niet de bedoeling. Zowiezo hoor je met je tengeltjes van andermans spullen af te blijven maar daarna nog een lel ergens tegenaan geven is niet iets wat ik onder normaal beschouw. Gezien er nog altijd geen volwassene ingrijpt om het kind duidelijk te maken wat het verkeerd doet, stuif ik naar buiten en mopper wat op het jonge grut.

Ik ga weer naar binnen. Dan zie ik ineens een knul van _ik schat_ 25 jaar bij het lellende meisje staan. Beiden lichte huidskleur en ik ben daarmee in de veronderstelling dat mogelijk in ieder geval de 'begeleider' van dat kleine meisje terplekke is. Ik ga naar buiten en leg uit waarom ik mopperde en ga weer naar binnen.

Met dat ik door de openstaande deur naarbinnen ga, hoor ik achter me een vrouwenstem die met een verontwaardigde toon zegt 'Kom maar mee, dat is een boze meneer!' Ik ga weer naar buiten en zie de dame met de 4 kotertjes weglopen. Of de knul van 25 nou wel/niet bij dat ene meisje hoorde, weet ik niet. Het lijkt erop van niet.

Ik zeg tegen mevrouw 'Pardon?'
Of ik wel kon tegen van die kleintjes van 3 jaar. Wel potjandorie..... draai de boel even lekker om. Die troel onderneemt geen actie terwijl de koters die onder haar hoede vallen dus wel aan MIJN spullen komen. Tja, dan zal ik toch zelf actie moeten ondernemen. Gezien ik ook niet kon zien wie de begeleider was van het grut, is het ook lastig een volwassene aan te spreken.

Maar blijkbaar is de hele wereld gek behalve zij.

==================

Kleine aanvulling. Gelukkig zijn er ook leuke dingen te noemen.

Toen ik vanmiddag aan het einde van de middag nog even naar de stad ging voor een boodschap (borgringetjes gehaald voor de Sturmey Archer trommelremmen) en m'n Quest wilde parkeren op het trottoir, kwam een ouder dametje met rollator aanlopen. Vlot ging ze niet dus deed ik even rustig aan met het draaien van m'n Quest. Maar eenmaal m'n Quest neergezet zodat hij niet hinderlijk stond, zei het voorover gebogen dametje dat ze het een mooi ding vond. Ik bedankte haar voor haar compliment.
Met glunderoogjes vroeg ze ook of het met de benen ging. En daar kan ik gelukkig altijd nog met JA op antwoorden. Ook even aangegeven dat het heerlijk is om lekker vlot gemotoriseerde brommertjes etc. voorbij te rijden (wat helaas lang niet altijd lukt met de opgevoerde 'schreeuwertjes'). Vond ze leuk :D

3 opmerkingen:

 1. nn waar was jij van het weekend? had je wel verwacht @ kootwijk joh,

  bedoel je dit lietje?

  http://www.youtube.com/watch?v=HOfPlqj8CM0

  jooooooooooo
  beekie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hm, vermoedelijk hadden de kindertjes rondom m'n fiets het beter gedaan (het zingen), die leken toch wat ouder dan het pianovirtuoosje uit het filmpje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijken doe je met je.......


  Groet,

  Simply Red.

  BeantwoordenVerwijderen