donderdag 15 april 2010

Smoesjes?

Je rijdt richting de verkeerslichten. De verkeerlichten voor rechtdoor staan op groen. Dat is mooi, want die kant wil ik op. Ik steek over en zie van rechts een griet van een jaar of 19 (naar schatting en nee, ik doe niet aan complimenteus expres lager ingeschatte leeftijd) aankomen. Zij heeft haaietanden voor zich op het fietspad. Verder moet ze direct na het kruisen van 'mijn' fietspad tot stilstand komen omdat zij rood licht heeft.

De griet kijkt in mijn richting en..... waarom zou ik ook anders verwachten..... rijdt gewoon door. Ik mag dus afremmen. Ik rijd achter haar langs en mopper dat dat ze ook wel voorrang mag verlenen. Ik heb m'n oortelefoontjes in maar hoor haar toch iets gillen over 'zien'. Ik stop, draai m'n hoofd om en roep terug 'Pardon?'
Weer roept ze iets vaags en onverstaanbaars maar het lijkt op iets van dat ze me niet had gezien. Toch vreemd gezien we oogcontact hadden en ze met een grijns op haar gezicht gewoon doodleuk doorreed.
Ik geef haar aan dat ze haar ogen maar eens na moet laten kijken. Maar nee, het commentaar krijg ik regelrecht terug, IK moet mijn ogen maar eens na laten kijken. Moet ik niet doen, maar het gebeurt toch: ik wordt toch wel boos en brul haar toe dat ze toch die haaietanden maar eens in de gaten moet houden.
Maar goed, zo'n onnozele hals valt verder weinig wijzer te maken.

Maar ze heeft me niet gezien? Ik gok toch, gezien de grijns op haar smoel, eerder een smoes om maar niet te hoeven stoppen.

Maar vanmorgen op de heenweg was het ook weer feest.
In het verleden heb ik vaker geschreven over vrachtwagens op het fietspad bij een zeker tuincentrum in Hattemerbroek.
Nee, de vrachtwagen stond vandaag niet weer op het fietspad. Tot m'n stomme verbazing is het mogelijk om met een Daihatsu Trevis nog meer ruimte in beslag te nemen. Hoe?

Gewoon je auto op zo'n 50 cm van de rechter zijkant van het fietspad tot stilstand laten komen en het linker portier wagenwijd open zetten. Dan heb je het hele fietspad inclusief bijna de hele de schuine klinkerstrook ernaast in beslag genomen.
Dan zie je een fiets aankomen en een snorfiets. Je stapt in, toch weer uit. Wat doe je dan met je portier? Die laat je gewoon wagenwijd open staan.

Blok kan er wat van....... zucht......
M'n collega die achter me aan kwam heeft bij het passeren (bijna via de rijbaan) nog getoeterd. Dat kreeg hij terug met allerhande gebaren.

Verder wel lekker weer om gewoon rustig te toeren.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Quemo,

  Gisteren een identieke situatie meegemaakt. Ik fiets langzaam weg voor de bib. Ik heb mijn knipperlicht uit om recht af te slaan. Ik fiets aan de uiterste rechterkant van het fietspad.

  Een meisje zwabbert over. We sturen allebei naar links en rechts en slagen erin toch nog te botsen. In plaats van excuses begint ze meteen te roepen dat ik lekker bezig ben...

  Ze is net haaientanden en een bord "u nadert een voorrangsweg" gepasseerd. Ze heeft mijn knipperlicht genegeert en ze botst tegen mijn fiets aan de uiterste rechter kant.

  Ik roep: "ho ho ho"('t is nog vroeg voor kerst). Maar ze fietst meteen door en laat mij met de brokken zitten. Met een Quest is het onhandig om te keren in een drukke straat maar gelukkig geen schade. Is het lentekolder of toch wat anders??

  Bah! Ik ben de hele avond boos geweest.

  Groet Marcel Quest 342

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe oud was het meisje? Doorrijden na een aanrijding is een misdrijf. In geval van een 'kind-meisje' dan zal dat vast niet gelden maar als het dametje 18 jaar of ouder was, dan is het een ander verhaal.

  Maar zwaar k*t om het maar even kort uit te drukken. Hoe is het met de schade? Ik hoop dat het meevalt.
  Ik heb ooit met de Versatile ook een keer een aanraking met een fiets gehad. Maar de Twintex onderbak kan héél veel meer hebben dan het materiaal van bijvoorbeeld de Quest. De schade toen was beperkt tot het vervangen van een stukje tape en even wat verdunde zwarte verf over de onderbody smeren. Kortom: niet noemenswaardig. Bij een Quest zit dat toch net even anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Quemo,

  Ze was duidelijk ouder dan 18. Het gebeurt niet vaak dat iemand minstens drie fouten tegelijk maakt en dan ook nog de schuld geeft aan een ander....

  De tik is niet hard aangekomen. Ik kon geen krasje ontdekken. Dus ik heb het maar laten zitten. Blijft dat ik de hele avond boos was. Maar de adrealine is wel weer lekker om hard te fietsen.....

  De dag ervoor had ik ook al een vervelende evaring van middelvingers toeteren en toen ik het nog niet snapte. Bewust snijden van de auto door me klem te rijden in de bocht en hard op de rem te trappen.... Wat hebben de mensen toch tegen vreedzame snelheidsmonsters. Ga gewoon aan de kant!!! ;-)

  Groet Marcel.

  BeantwoordenVerwijderen