zaterdag 18 april 2009

Vastberaden poezebeest

Ik heb een lang werkdagje achter de rug. Vanmorgen was ik voor 8:00h op het werk en ben pas een paar minuten voor 24:00h naar huis vertrokken. Maar dat is dus een nachtelijk ritje geworden. Ik heb daar op bekende routes weinig op tegen. 's Avonds/'s Nachts rijden vind ik dan heerlijk.
Met een mooi vaartje ben ik naar huis gereden.

In Holtebroek moet ik linksaf de Twistvlietbrug op. Ik hoopte dat het kruispunt ervoor rustig was, maar helaas, van rechts kwamen 2 fietsers _met licht notabene_ aan wie ik voorrang moest verlenen. Dus moest ik fors afremmen. Ik ben netjes na hun ook richting de Twistvlietbrug gereden. Maar direct heb ik ze ingehaald door over de 'busbaan' te gaan want de slagboom was open. Ik trapte direct door naar meer dan 30 km/h terwijl het bruggetje omhoog was.

Helaas was het van korte duur want na een bocht rechts en weer links, zie ik ineens een zwart poezebeest van rechts de weg oprennen. Als ik door was blijven rijden, had ik hem zeker geraakt. Ik hoopte dat het beest zou schrikken en terug zou rennen en dat uitwijken naar links genoeg was. Maar helaas. Schrikken deed het beest wel maar terug rennen was er niet bij; hij leek vastberaden om toch naar de overkant te rennen. Dus moest ik alsnog weer stevig bijremmen. Op een gegeven moment was ik het dier volledig uit het oog verloren; hij zat echt pal voor m'n fiets.

Gelukkig heb ik hem niet geraakt. Maar m'n snelheid was ik wel kwijt. En dat is natuurlijk jammer, zeker als je heuveltje op rijdt.

[edit]
Ohja.... ik zit dit bericht te typen terwijl het gros van Nederland al op één oor ligt. Tja, als ik een eindje lekker doorgetrapt heb, moet ik wel even tot rust komen voordat het zinnig is dat ik in m'n bed kruip.

Maar alvast/alsnog weltrusten.

1 opmerking:

  1. zo dan!! met licht?? ff telegraaf bellen... dat kom je niet vaak tegen meer!!! wel en vette lef van die de peozenbesest!!! dus geen onverwachts hobbeltje van dat je dagt "zat hier een drempel? " ik vind het meestal erg lekker om in de nacht terijden, lekker "rustig"op de weg!!, ik doe ook wel eens snachts ff rondje van kleine 20 a 30 km trappen, als ik echt iet slapen kan... ( heuzo verslavend dat ligge... ) lol idd leuk tijdstip om te bloggen hahahaha maar fijn dat je ff je nachtelijke avonturen heb gedeedl:P hopelijk heb je goed geslapen:p en quemo ok natuurlijk.... ( als of het een persoon is a fin )

    BeantwoordenVerwijderen