donderdag 9 april 2009

Onneembare bocht

Vandaag was het uit met de pret. Ik was vandaag totaal niet op dreef.

Goed, vanmorgen ben ik op tijd opgestaan, kon een stuk eerder van huis vertrekken dan normaal omdat de rest van het gezin kon uitslapen en m'n ochtendritueel wat korter was dan normaal. Omdat ik eerder vertrokken ben, kon ik dus een ommetje maken. Ik ben daarom via de dijk gegaan.

Bij de Oude IJsselbrug ben ik met de Quest rechtsaf geslagen. Deze bocht was, toen ik de Quest bestelde, een niet te nemen bocht voor de Quest. Na de reconstructie van de weg kan de bocht wel genomen worden met de Quest. Wel moet je helemaal links gaan rijden zodat je zoveel mogelijk ruimte hebt om de bocht te halen. Maar goed, dat lukt dus nu wel. Teruggaande is het een ander verhaal, maar dat is simpel: dat was al slecht te nemen met een andere velomobiel, nu zelfs met de Versatile niet te nemen zonder regels te overtreden. De Quest kan het gewoon helemaal _niet_.

Vanaf de IJsselbrug naar beneden ging het niet zo daverend hard. Hoeft verder ook niet, maar ik merkte dat ik verder de puf niet had om harder te proberen.

Eenmaal bij het Wokrestaurant was voor mij wel duidelijk dat ik vandaag toch maar beter de borden van de wegwerkzaamheden kon opvolgen: oversteken en op het fietspad links van de weg gaan rijden. De 45+ km/h van de afgelopen dagen zat er vandaag niet in. Neem dat een verminderd zicht door _bijna echte mist_ en het is gewoon niet verstandig om dan de rijbaan op te gaan waar 80 km/h gereden mag worden.

Op m'n dooie akkertje ben ik dus richting Wezep gereden. Dan maar een keer rustig aan.

Gemiddelde? Toch nog 27,5 km/h.

[edit]
Helemaal vergeten.

Op de terugweg van werk naar huis, zag ik in Wezep een fietsje met vlaggetje rijden. Kind dus. Maar eenmaal dichterbij bleek het toch geen kind te zijn maar een ligfiets.
Ik kan er niets aan doen maar vlaggetjes associëer ik met kinderfietsjes. De ligfietser in kwestie reed overigens wel met lage snelheid. In zijn geval dus niet zo'n groot probleem en mogelijk wel eerder nuttig dan misleidend.

4 opmerkingen:

 1. Ach Wilfred, dat overkomt iedereen, dus ook jou en mij, zo'n off-day. Niks van aantrekken, over 'n tijdje ga je weer supersonisch...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is verder ook niet dramatisch. Onderweg heb ik er ook geen punt van gemaakt, ik had immers tijd zat (ik was ondanks het ommetje alsnog te vroeg op het werk; de deur was nog gesloten). Het fietsen was er verder ook niet minder aangenaam om.
  Net wat je zegt: niks van aantrekken.
  Gewoon lekker doorfietsen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mens is nooit te oud om zijn mening over het nut vh gebruik van 'n vlaggetje te herzien.
  Ik was het zelf niet want was met 't banier in Kootwijk.
  Waar hij tijdens de toertocht lustig heen / weer zwiepte op kinetische energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn mening over het nut van een blaggetje gaat eigenlijk alleen maar meer en meer in de richting van 'nutteloos voor ligfietsers'.

  BeantwoordenVerwijderen