dinsdag 21 april 2009

2 retourtjes, 2 fietsen

Vandaag moest ik 2x naar het werk.
Vanmorgen ben ik met de Fujin vertrokken. Het was wel koud dus heb ik een jack aangetrokken. Dat het geen overbodige luxe was, voelde ik wel aan m'n handen. De mist maakte overigens ook dat de temperatuur nog lager leek dan hij (vermoedelijk) in werkelijkheid was.
's middags was het een stuk aangenamer in het zonnetje.

's Avonds ben ik met Quemo gegaan. De snelheid was wel aangenaam. Veelal met bijna 40 km/h ben ik over het fietspad gestoven.

Teruggaande heb ik binnen de bebouwde kom de rijbaan opgezocht en heb ik 45 km/h gereden. Eenmaal buiten de bebouwde kom ben ik het fietspad opgegaan en ben verder gereden met zo'n 40 km/h.
Op een gegeven moment zag ik rechts in de berm een schaduw achter me. In m'n achteruitkijkspiegels zag ik echter niets. Er bleek een rood busje links achter me te rijden. Hij had z'n snelheid aangepast aan de mijne, vermoedelijk om te zien hoe hard ik reed. Op een gegeven moment trok hij wat op en kwam naast me rijden. De bijrijder hing uit het raam, had een goedkeurende grijns op z'n gezicht en brulde wat in mijn richting met z'n duim omhoog. Wat hij riep, weet ik niet maar ik heb niet de indruk dat het iets negatiefs was. Ik heb gegroet met, eveneens een smile op m'n gezicht en hij reed verder.

Bij de Hanzelijn moesten fietsers oversteken in verband met werkzaamheden. Blijkbaar zijn ze vandaag nog lang bezig want het was ongeveer 19:45 dat ik er langs kwam. Ik ben echter niet overgestoken maar de rijbaan opgegaan om na de werkzaamheden weer het fietspad op te rijden aan de juiste kant van de weg. Er reden aardig wat fietsers en ik had er niet veel trek in om tegen de stroom in te rijden.

M'n gemiddelde snelheid weet ik niet, maar ik vermoed ergens tussen de 29 en 30 km/h.

3 opmerkingen:

  1. Gelukkig niet meer. Goed, nog wel een enorme plakkaat korst aan m'n linker been en een blauwe plek aan de linkerkant van m'n bovenbeen/heup en nog een aan de achterkant van m'n rechter bovenbeen. Maar pijn doet het niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gelukkig maar!!!! ik ben eergistere bijna tegen een auto aan gekomme:@ die kloodviool vond het leuk om ineens z'n stuur naar rechts te gooien..... schelde nie veel, het is maar goed dat ik een goeie reaktie vermogen heb.... klotfiool 1e klas!!!! was nog een leleyke auto ook!!! een domme mazda 626 a fin,

    BeantwoordenVerwijderen