woensdag 30 oktober 2013

Wind en waterdicht

Vanmorgen heb ik gebeld met het reparatiebedrijf waar Quemo staat om opgelapt te worden. Helaas is mijn fiets nog niet klaar. De fiets is wel wind- en waterdicht (het ongewenste 'ventilatiegat' is gedicht) maar het spuitwerk moet nog gebeuren.

Ik moet dus nog even geduld hebben. Aan het einde van de week hoor ik meer.

3 opmerkingen:

 1. Mocht je zelf je reparatiebedrijf kiezen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In principe wel maar omdat ik te maken had met:
  - Schade-expert
  - Reparatie van de body
  - Spuiten
  - Bestickeren
  Daarom zouden er meerdere offertes gemaakt moeten worden terwijl ze de schade-expert graag aanwezig was een partij die alles doet. Via VM.nl is dat wat lastig natuurlijk omdat zij niet spuiten en niet bestickeren.
  De body repareren is maar een fractie van het totale bedrag van de schade terwijl het spuiten en de bestickering bieden het grootste deel van de schade zouden zijn.
  Ik ben daarom naar een schadeherstelbedrijf gegaan die èn mijn lak kan spuiten èn de body kan repareren. Daarmee had ik dan in ieder geval een groot gedeelte van de schadekosten te pakken. En omdat het bedrijf aangesloten is bij mijn verzekeraar, is mijn verzekeraar ook minder moeilijk met de kosten omdat zij vertrouwen in de expertise van het bedrijf.

  Het schadebedrijf gaf vervolgens aan dat zij het wel zagen zitten om toch de hele schade aan te pakken.
  Een concrete offerte hebben ze nog niet kunnen geven aan de schade-expert maar het bedrijf heeft de schade-expert wel weten te overtuigen dat het een hoog bedrag gaat worden maar dat dat bedrag wel de moeite waard is in verband met de nieuwprijs van de fiets (in mijn geval meer dan 8000 euro door lak en bestickering). Het schadebedrijf heeft daarom groen licht gekregen van de schade-expert om te repareren en daarna het bedrag in te leveren (wel binnen acceptabele bedragen uiteraard maar het staat me bij dat ook 2000 euro nog geaccepteerd zou worden; ik gok trouwens ongeveer op een bedrag in de buurt van 1000 euro dus dan is er nog heel wat speelruimte).

  Maat dit is ongeveer hoe het gelopen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Wilfred,

  Ik weet niet hoe ik je anders kan bereiken, dus laat hier even een bericht achter. Er is een meisje in Engeland die Versatile 006 van iemand in Rotterdam wil kopen en ze is op zoek naar info over deze Versatile. Zou je mij een e-mail kunnen sturen op peterenmarga@online.nl ? Alvast bedankt. Peter van der Heul (www.versatile072.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen