woensdag 9 oktober 2013

Vooroordelen

En jawel hoor, daar zijn ze weer, de welbekende vooroordelen om de schuld maar bij de ander neer te kunnen leggen:

- Je bent slecht zichtbaar want je hebt geen vlaggetje
- Je rijdt te hard

Daar kunnen we natuurlijk eindeloze discussies over voeren. Maar dat ga ik nu niet doen. Ik gooi alleen even wat eruit. Wellicht dat de aanleiding voor dit bericht zich laat raden raden. De aanleiding ligt in het verleden in ieder geval.
Maar de vooroordelen zijn nog altijd vooroordelen en gelukkig nog geen oordelen.

En nu weer aan leukere dingen denken.

4 opmerkingen:

 1. Hoe kun je nou te hard rijden als er geen snelheidslimiet voor fietsers is. Automobilisten daarentegen schijnen ook gevrijwaard te zijn van snelheidslimieten aangezien geen hond zich eraan houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ean agent kan niet een bekeuring uitschrijven aan een fietser wegens het overschrijden van de maximum snelheid met X km/h. Daar is namelijk geen feitcode voor. Maar om nou te zeggen dat je als fietser niet te hard kan rijden...zo zwart-wit wil ik het niet zien.
   Er blijft altijd gelden dat je een medeweggebruiker niet in gevaar mag brengen of hinderen. Er blijft gelden dat je je voertuig tot stilstand moet kunnen brengen binnen de afstand die je kan overzien. Dat zijn regels die ook voor fietsers gelden.

   Verwijderen
  2. Als iemand jouw specifieke Quest niet ziet aankomen is een bril met jampotbodem dikte lenzen niet eens meer genoeg....die kunnen alleen maar hopen op een versnelling in cybertechniek in medische wetenschap ;-))

   Verwijderen
  3. @Quemo Dit vind ik mooi verwoord. Je rijdt niet te snel als je daarmee jezelf en andere weggebruikers niet in gevaar brengt. Als een vrachtwagen tegen 90 km/u over een gladde besneeuwde snelweg rijdt, gaat die wettelijk misschien niet te snel maar brengt hij mogelijk andere weggebruikers in gevaar en veroorzaakt hij mogelijk ongevallen. Hij schat de situatie dus verkeerd in en rijdt te snel voor de veiligheid doch voor de wet niet. Rijdt deze vrachwagenbestuurder 'op deze zelfde plaats op een verlaten zomernacht tegen 95 km/u rijdt hij volgens de wet te snel, maar is hij veel minder gevaarlijk! ps Mooie blog om te lezen. Ik geniet ervan!

   Verwijderen