donderdag 31 mei 2012

Nut van een deelbare tour-/racekap

De deelbaarheid van mijn tour-/racekap heeft z'n nut wel bewezen. Goed, vaak maak ik niet gebruik van die eigenschap maar vaak genoeg om toch blij te zijn met m'n keuze.

Vorige week, mogelijk de week daarvoor, heb ik de racekap gedemonteerd en in m'n fiets opgeborgen. Het harde deksel heeft trouwens op de neus van m'n fiets gelegen. Onder de neus heb ik het schuimdekje meegevoerd. Waarom? In geval van regen vind ik de opening van het deksel van de tour-/racekap te groot dus dan is het snel tevoorschijn trekken van een schuimdeksel wel prettig.
Maar vandaag was het beroerd weer. Op het werk heb ik in alle rust even de tour-/racekap weer in elkaar gezet om toch maar weer 'overdekt' te gaan rijden met dit grauwe 'zeikweer'.

Slechts een paar keer per jaar zal ik de tour/race-kap plaatsen of juist verwijderen maar die paar keer is voor mij zat.

3 opmerkingen:

 1. Hi Quemo,
  Wat ik verschillende eigenaren van de toer/racekap zie doen, is een vizier gebruiken dat een flink deel van het gat in de carbon deksel bedekt. Zo heb je nog een extra mogelijkheid om deze carbon kap te gebruiken.
  Kijk maar eens op de blog van Cees Roozendaal op:
  http://wieringer-velomobiel.blogspot.com/2012/05/het-weer-met-of-zonder-kap.html
  Groeten,
  Wim, watje die vandaag binnen is gebleven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op die manier kun je idd de schuimkap thuislaten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor de suggestie. Cees heeft het fraai aangepakt maar dat heeft niet mijn voorkeur. Waarom heb ik toch het schuimdeksel mee? Omdat ik die tijdens het rijden onder de neus vandaan kan trekken.
  Op warme dagen, waarop niet helemaal helder is wat het weer gaat doen: is het te warm voor de racekap maar kan het weer omslaan naar regen waarbij de temperatuur flink daalt, dan kan ik, indien ik bijvoorbeeld op het werk ben, kiezen om de kap weer in elkaar te zetten en die op m'n fiets te leggen voordat ik ga rijden. Mocht ik onverhoopt onderweg verrast worden door regen, dan kan ik niet 'even' de racekap in elkaar zetten dus wil k een vlotte optie en dat is dan het schuimdeksel onder de neus vandaan trekken en die (al rijdende) op de fiets leggen.
  Het harde deksel heeft, zoals ik al aangaf, mij een wat te grote opening voor die toepassing. Vandaar dat ik die dus niet gebruik. De hele tijd met een vizier op de neus rijden heeft voor mij geen toegevoegde waarde; dan kan ik net zo goed met de complete racekap op de neus rondrijden. Vandaar dus toch op enkele dagen de keuze om met óók het schuimdeksel rond te rijden onder de neus.

  BeantwoordenVerwijderen