dinsdag 5 juni 2012

Gewaagde move?

Onlangs heb ik de racekap gedemonteerd gehad en opgeborgen in m'n fiets. Het deksel onder de neus was niet zo'n succes want ik kwam om de één of andere reden steeds met m'n schoenen er tegenaan. Hierbij is de tochtstrip, die ik rondom onder het deksel geplakt heb, waarschijnlijk kapot gegaan. Op andere plekken wil de tochtstrip niet mooi blijven zitten. Het probleem lijkt te zitten in de aanhechting van het dubbelzijdige tape aan het rubber van de tochtstrip zelf. Vervelend want ik heb de tochtstrip gekocht met dat tape al aangebracht dus zou je verwachten dat dat wel mooi blijft zitten. Niet dus.

Hoe dan ook, kapot tochtstrip, niet mooi blijven zitten.... dat vraagt om een andere aanpak.

Gisteravond heb ik daarom besloten om het mooi elastisch blijvende Polymax te gaan gebruiken op de plek van de tochtstrippen. Dus simpelweg een dikkere strook Polymax langs de rand aanbrengen.

Maar hoe krijg je dat mooi aansluitend? Gewoon teveel aanbrengen, deksel op de fiets leggen en dan laten uitharden. Het 'teveel' wordt dan gewoon netjes aan de kant geperst nog voordat het uitgehard is.
Alleen wil dat Polymax best goed kleven aan de body dus om dat rechtstreeks te doen is geen strak plan.
Daarom heb ik eerst een laagje aluminiumfolie op de body gelegd en daarna pas de Polymax toegepast.
Vanmorgen was het moment der waarheid....... maar het was geen succes. Het aluminiumfolie wilde niet loslaten van de kit. Dus heb ik de kit weer van het deksel getrokken. Blij dat ik maar op 2 korte stukjes de kit (met aluminiumfolie) had aangebracht.

Vanavond heb ik een nieuwe poging gewaagd. Deze keer weer met aluminiumfolie op de rand alleen nu het aluminiumfolie ook ingesmeerd met vaseline. Maar op het moment dat ik het deksel op de fiets legde, werd het aluminiumfolie wat aan de kant gedrukt. Ook geen enorm succes dus. Desondanks heb ik het wel laten zitten.

Een uurtje of 2 later ben ik gaan kijken en heb ik het deksel van de fiets gehaald. Het aluminiumfolie bleef wel aan de (nog niet helemaal uitgeharde kit) hangen maar liet zich verder probleemloos lostrekken van de kit.

Met het probleem van het verschuiven van de aluminiumfolie heb ik het over een nog andere boeg gegooid...... een gewaagde boeg want helemaal goed heb ik de 'vaselinetruc' nog niet uitgetest. Toch heb ik de gok gewaagd en de hele rand van het instapgat ingesmeerd met vaseline. Toen de héle rand van het deksel voorzien van kit en vervolgens het deksel op de fiets gelegd. Morgen hopen dat ik het deksel toch in één keer zonder moeite van de fiets kan halen en dat ik niet met een fraai afgedichte fiets zit.

Als het wél lukt, kan ik ook mooi zien of de kit overal aansluit bij het deksel door gewoon de kit goed te bestuderen. Daar waar de kit mooi glad (gedrukt) is, daar zit voldoende kit. Op plekken met te weinig kit zal de kit nog ribbelig zijn. In ieder geval is dat aan de zijkanten het geval. Daar kan ik dan naderhand gewoon kit bijsmeren en het proces herhalen tot ik de gewenste hoeveelheid kit ertussen heb zitten en dus een perfect aansluitende kap heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten