woensdag 16 november 2011

Spookrijden logisch?

Misschien wel....

Mij is gevraagd om het fietspad vanaf de Hanzeboog richting het centrum te filmen bij dag en nacht. Met name bij nacht is het geen prettige plek om te fietsen. Meer daarover in een ander bericht.
Toen ik klaar was met filmen, ben ik terug naar huis gereden en ben daarvoor door het Engelse Werk gegaan richting Katerveer. Ik kom dan op een plek waar ik ook vanaf het werk altijd langs kom. Met enige regelmaat kom ik dan spookfietsers tegen.

Zeer irritant, zeker als je een wat bredere fiets hebt. Laat die gasten toch gewoon rechts rijden..... toch? Of misschien ook niet helemaal. Als je het vanaf hun kant bekijkt, ziet het er ineens heel wat begrijpelijker uit. Het lijkt er dus meer op dat de spookfietsers niet zozeer het probleem zijn maar eerder de situatie die de problemen veroorzaakt.


Het hoort niet maar op die plek kan ik het in ieder geval wel heel beter begrijpen dat het gebeurt. Die splitsing slaat werkelijk nergens op.

6 opmerkingen:

 1. Ontworpen door ingenieurs die zelf niet fietsen ? Kom je vaak tegen. Fietspaden met chicanes, terwijl de autoweg rechtdoor loopt; "onleesbare" op- en afritten, enzoverder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik rijd op mijn woonwerkroute ook elke dag 500m spook vanwege een voor mij te gevaarlijke oversteekplaats. Zie deze situatie. Ik kom vanaf het noorden, het dubbele fietspad en op deze kruising zou ik met mijn Quest moeten oversteken. Levensgevaarlijk vanwege de bomen rechts en het schrikhek op een meter hoogte links waardoor ik autoverkeer dat hier vaak sneller dan 80 rijdt, niet goed kan zien naderen. Daarom rijd ik links van de weg door richting zuiden, tot aan het volgende kruispunt waar wel overzicht is.

  Soms is dat wat lastig maar het is uiteindelijk veiliger dus beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Jan:
  Ik denk inderdaad zo'n 'ingenieur' inderdaad.

  @Marc:
  Excuus 'gevaarlijk' kunnen de spookrijders uit mijn filmpjes moeilijk aandragen want het is gewoonweg te smal en van die hard rijdende auto's ook geen last.
  Maar inderdaad, er zijn wel meer acceptabele redenen te verzinnen om spook te rijden.
  Maar die 2e kruising is wel zo'n beetje het andere uiterste als het gaat om overzicht.
  Heb je veel tegenliggers? Het lijkt me een stuk breder dan de plek waar ik die spookrijders tegen kom.
  Ik kom wel heel wat meer spookrijders tegen maar als het breed genoeg is.... ach..... leef en laat leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Wilfred in het landelijke gebied waar ik woon kom ik op dit korte stukje gemiddeld 1 in de 5 keer een tegenligger tegen, dus dat valt reuze mee qua overlast.Geen van beiden hoeft door de berm dus het is breed genoeg zolang mijn tegenligger niet ook een driewieler is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag,

  Elk nadeel hep z'n voordeel. Als die spookrijders dus verkeerd fietsen, rijden ze over de verkeerslichtsignalering. Ik heb al meermalen mooi op tijd "groen" gehad zodat ik met de quest meteen door kon rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is dit punt al gemeld op het meldpunt? Dit is wat mij betreft een situatie die voor herstel aangemeld mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen