dinsdag 1 november 2011

De bekende vooroordelen

Als ligfietser krijg je er toch met enige regelmaat mee te maken: de vooroordelen. Zie bijvoorbeeld hier.

Met name als mensen niet goed uit de doppen kijken en dan 'ineens' een ligfiets op hun pad treffen, dan is het de schuld van de ligfietser die zo laag is.

Maar hoe wil je dan verklaren dat ook normale fietsers over het hoofd gezien worden? Die zijn toch echt hoger dan ligfietsers en zelfs hoger dan menig auto. Zijn auto's dan ook te laag om goed te zien?Ach.... zolang zelfs complete stadsbussen 'over het hoofd' gezien worden, neem ik die vooroordelen maar met een korrel zout en houd ik er rekening mee dat ik op sommige plekken wèl daadwerkelijk schuil kan gaan achter objecten. En natuurlijk houd ik er maar rekening mee dat ze geen ogen in hun achterhoofd hebben want die zie ik meer dan eens terwijl ze toch hun best zouden moeten doen om hun ogen (die aan de voorkant van hun hoofd schijnen te zitten) te gebruiken door het hoofd bij te draaien. Ja, dat kan namelijk met een stel nekspieren!

2 opmerkingen:

  1. Het is altijd zo , onbekend maakt onbemind! Ik ben vaak met mijn ligfietsjes gevallen. Eenmaal met de Fujin SL holterberg af 40+.Spectaculaire schaafwonden verder niets! Reactie omstanders : levensgevaarlijk die ligfietsen! MTB bultje af 1 1/2 meter hoogte achterover op hoofd bij 4km/uur = hersenschudding , Reactie omstanders : tja dat hoort erbij ?! Volgens mij zijn mensen gemaakt om subjectief en collectief te reageren slechts een enkeling gaat op de feiten af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat je daar best een punt hebt.

    BeantwoordenVerwijderen