zaterdag 19 november 2011

Honden

Honden.... of je ze zelf hebt of niet, je ontkomt niet aan die beesten of de (in)directe gevolgen. Ik denk aan m'n kinderen die met een gruwelijke stank binnen komen. Nee, niet in de broek gescheten maar een onaangename verrassing onder de schoenzolen. Helemaal 'leuk' met een enorm fijn profiel....
Buiten dat heb je natuurlijk de blaffende honden. Ze schijnen niet te bijten volgens een oud gezegde maar veel geloof ik er niet van.

Maar goed, afgelopen week 5x te maken gehad met honden, direct en indirect.
 1. Een aangelijnde hond die al blaffend wilde weten of hij z'n baas zo gek kon krijgen om ook met mij mee te rennen
 2. Een aangelijnde puppie die links op het fietspad liep terwijl moeders de vrouw rechts liep. Pas na 3x toeteren bedacht mevrouw om maar eens achterom te kijken om tot de conclusie te komen dat dat rode strookje asfalt misschien toch geen hondenuitlaatplek was
 3. Midden op het fietspad tof ik een enorme bolus aan. Let wel: nog geen 3 meter verder staat zo'n fraaie dispenser, bekostigd uit de gemeentekas terwijl er géén hondenbelasting hoeft te worden betaald hier in   Zwolle, waar een hondenbezitter grátis een hondenstrontopruimzakje kan pakken....
 4. In het donker een loslopend wit hondje wat ik het fietspad aan de andere kant van de kruising zie overstuiven maar gelukkig, ik moet rechtsaf. Alleen tref ik hem ook daar aan op de linker kant van het fietspad. Geen probleem; gewoon er voorbij en hopen dat het beest blijft zitten.
 5. De topper: enkele seconden (of nog niet eens zoveel) daarna nóg een hondje aan de linker kant van het fietspad. Rechts loopt een persoon. Als het baasje verstandig is, roept hij z'n beest niet bij zich want anders zou hij het dier voor en mogelijk onder mijn fiets roepen. Maar nee, gelukkig roept hij niet. Nee, hij TREKT zijn hond voor mijn fiets want blijkaar zat er tussen hond en baasje ook nog eens een lijntje die in het donker nauwelijks of niet te zien is.......... Hoe zuinig kan je op je hond zijn.....
Situatie 1 t/m 3 zijn in de prullenbak verdwenen nog voordat ik bedacht dit item te maken maar 4 en 5 heb ik nog wel:


10 opmerkingen:

 1. En nou heb jij nog 3 wielen...! Ik moet maar zien dat ik overeind blijf.

  Toevallig heb ik vanmiddag bij iemand aangebeld die een hond heeft die telkens de weg opstuift als ik langskom. Het ligt echter niet aan mijn "rare" fiets, want bij mijn skeelerende dochter doet dat beest het ook.
  Reactie van de eigenaar: "Ja, ik ga toch niet mijn hele terrein in de stroom zetten om die hond tegen te houden."

  Ik heb hem toch maar even fijntjes gewezen op zijn verantwoordelijkheid als eigenaar, al hoop ik natuurlijk wel dat er nooit echt iets ernstigs gaat gebeuren.

  Dan nog iets heel anders: Ligt het nou aan mij of is de lichtbundel van jouw fiets vrij smal?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekkere eigenaar dan. Hopen dat ALS dat beest een keer in aanraking komt met iemand, dat dat dan is met iemand in een auto zodat die persoon er niets aan overhoudt en dat het voor de hond geen lange lijdensweg wordt.

  Verlichting
  Supersmal is hij niet maar superbreed zéker niet. Ik heb even moeten googlen om antwoord te krijgen (of moeten fietsen maar daar heb ik nu even geen trek in) http://www.myvoice.nl/photo/Fietsverlichting/
  Een Supernova heeft bijvoorbeeld véél breder licht dan mijn Inoled Extreme.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenaren die dat zeggen geven niet veel om hun hond. Dat tref je ook veel aan in de VS (tussen Kentucky en Kansas). Ik heb net een artikeltje af voor de wereldfietser over een (voor de hond) dodelijke aanrijding met mijzelf op de ligfiets. Ook in de wereldfietser (het blad) had net een special over honden en fiets(reizen).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op mij nieuwe ww-route naar het VUmc heb ik ook regelmatig last van loslopende honden. Helemaal irritant nu in het donker. Géén lantaarns aldaar. Ik kan gewoon niet vol-uit rijden zonder mezelf of een hond in gevaar te brengen.

  Laatste wél iemand die op tijd de hondjes vasthield. Maar óók opeens in het donker twee grote honden waar je op je M5 Lowracer of Taifun weinig tegen uitricht.

  FIETSPAD VOOR DE FIETSERS !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Afgelopen week zag ik terugligfietsend van mijn werk een hond lopen op de vluchtstrook van de A50. Ik heb het beestje gelukkig weer terug bij zijn baas (in een boerderij 200 meter daar vandaan)kunnen brengen, want je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als die hond de rijbaan was opgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Terugligfietsend zag je een hond op de vluchtstrook van de A50 lopen? Ik mag toch hopen dat je zelf niet ook op de vluchtstrook reed of op de rijbaan? :D

  Ik neem aan dat je een oprit of afrit (en daar dan de vluchtstrook bedoelde) want anders snap ik niet hoe je die hond op de snelweg kan zien lopen vanaf/uit je fiets.

  Kon die hond trouwens praten? Hoe weet je in hemelsnaam het adres van dat dier? Of had hij een penning met adres?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha die Quemo,

  Er ligt een fietspad langs de A50 waar ik die hond zag. Tussen fietspad en A50 staat alleen een vangrail; hond achter de vangrail en ik uiteraard op het fietspad aan de goede zijde.

  De boerderij was het enige gebouw in de verre omgeving, dus je heft geen helderziende te zijn om bedenken dat daar de baas van de hond wel; eens zou kunnen wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Twee weken geleden zag ik in de verte voor me op het fietspad 2 grote schapendoesen waarvan 1 aangelijnd. De tweede zie ik op een zeker moment recht op me afrennen. Aangezien ik geen kant uit kon. besloot ik van een nood een deugd te maken en over te gaan op een frontale crash-test. (Flink doortrappen en niet uitwijken. Dit mislukte want op het allerlaatste moment sloeg de twijfel bij de does toe, of hijzelf wellicht ook het "prooidier" zou kunnen zijn en sprong opzij.

  Arjen
  (Alleweder A7)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben benieuwd of (heel wat) meer honden iets dergelijks hebben (dat toch maar uitwijken). Je fiets kan best wat schade ondervinden van een aanrijding met een hond.
  Neem daarbij dat het ook voor het dier natuurlijk verre van leuk is.
  Wat betreft de baas?..........

  BeantwoordenVerwijderen