dinsdag 6 oktober 2009

Lek 3

4922 kilometer op de teller. Ik rijd langs de Willemsvaart en ga linksaf de Ruiterlaan op. Ik voel m'n fiets wat dweilen in de bocht. Nog een paar keer heen en weer sturen en het is duidelijk: de rechter voorband is lek.

Een eindje verderop stop ik op een parkeervak voor auto's en verwissel m'n band. Heerlijk om een complete set binnen- en buitenband in m'n fiets te hebben liggen. Gewoon de set eraf en een nieuwe set erom. Band oppompen met de normale vloerpomp die je ook met gemak wegdrukt in een velomobiel. Dan nog even de spullen weer in de fiets wegdrukken en rijden maar.

Onderweg zie ik op de Zuiderzeestraatweg nog iemand met panne. Aan de andere kant van de weg staat een racefietser gebukt met een klein pompje z'n achterband van lucht te voorzien. Ik ken dat maar doe dat met de Quest dus niet meer.

Op het werk heb ik de band geplakt. Er zat een fors stuk glas in m'n band. Te groot om nog op te kunnen lossen met het Super Sealant helaas.
De buitenband is trouwens de prullenbak in gegaan want die was ook versleten tot op het canvas. Veel bescherming bood die dus ook niet meer.

De vorige keer heb ik ook al rechtsvoor vervangen. Dat was met 3800 kilometer. Het lijkt er dus op dat ik rechts een stuk 'slijtser' ben dan links.

De statistieken:
Lek 1: 2358km; Rechtsvoor; gewoon lek
Lek 2: 3032km; Rechtsvoor; vrij 'groot' stukje metaal.
Lek 3: 4922km; Rechtsvoor; groot stuk glas

2 opmerkingen:

  1. In je verhaal heb je het over de linker voorband en in je overzichtje over rechts... which one is it??? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank, aangepast. Het is de rechter die kaduuk was. Wel vreemd trouwens want het elke keer rechts wat lek rijdt. Goed, niet helemaal vreemd omdat rechts bij de bermkant zit waar meer troep ligt dan richting het midden van de weg. Maar wel opmerkelijk dat ik weer rechts versleten heb. Met 3800 kilometer heb ik er nog een nieuwe op gegooid.

    BeantwoordenVerwijderen