zaterdag 5 september 2009

Wedstrijdrondje van Week van de Vooruitgang

In m'n vorige bericht maak ik een beetje reclame voor de Week van de Vooruitgang. Daarbij is de aftrap van Zwolle hier in Stadshagen. Er wordt ondermeer een ligfietswedstrijd georganiseerd. Er is mij gevraagd of ik ook mee wil doen. Op zich ben ik helemaal geen wedstrijdfiguur (kan slecht tegen m'n verlies ;-) dus dan moet je niet meedoen) maar omdat het zo enorm dicht bij huis is, zit ik er toch over te denken om voor de gein eens een keer mee te doen. Winnen zal ik toch niet gezien de deelnemers die zich al ingeschreven hebben dus weet ik dat vantevoren alvast.

Maar ik was toch wel even benieuwd hoe de route eruit ziet. Dus heb ik vanavond het rondje even gereden.


Even een indruk van het rondje:
Vanaf de Goudplevierstraat ga je rechtsaf de Werkerlaan op. Die bocht valt goed te nemen met een forse snelheid. Dan is het een flink stuk rechtuit, gevolgd door een flauwe bocht naar rechts. Daarna volgt een haakse bocht naar rechts die met een velomobiel niet op volle snelheid te nemen valt gok ik zo. Ik heb het rustig aan moetne doen omdat mogelijk verkeer over de weg zou rijden, dat heb je met de wedstrijd niet. Maar het is niet zodanig breed dat je lekker hard de bocht door kan.
Daarna is de route weer een stuk waarop je gewoon voluit kan rijden.
Op een gegeven moment rijd je omhoog en moet je rechtsaf. Dat kan volgens mij gewoon met volle snelheid gebeuren.
De dijk die dan volgt is niet het snelste stuk van de route. Ik had het idee dat ik daar wind tegen had.
Op een gegeven moment moet je rechtsaf slaan. Dat was even zoeken waar de weg precies zat. Route planners hebben het pad wel opgenomen maar op een iets andere plek. Daarbij komt dat het een smal pad is wat bestaat uit betonplaten.
Kom je via dat pad van de dijk af, dan kom je een fraai paaltje midden op het pad tegen. Ik mag hopen dat die verwijderd wordt tijdens de wedstrijd.
Het pad gaat weer naar de Goudplevierstraat. Erg breed is het pad niet. Ik betwijfel of 2 velomobielen elkaar fatsoenlijk kunnen inhalen. Ik kwam overigens een wandelend stel achterop met hond. Dat heeft mijn snelheid fors onderuit gehaald. Ik vond het niet echt fatsoenlijk om ze met 35 km/h voorbij te denderen op dat smalle stukje, ik ben daarom afgezakt naar iets minder dan 20 km/h.
Aan het einde van het pad buigt het iets naar links en komt uit in een bocht waar je naar rechts moet. Ook heeft het einde van het pad weer een paaltje.
Eenmaal op de Goudplevierstraat, ís het klinkers fietsen. Met de Quest is dat op zich best te doen. Alleen de twee verhoogde kruisingen die je tegenkomt zijn minder aangenaam. Ik heb ze met zo'n 32 km/h genomen maar daarbij komen de wielen wel los van de grond. Voorzichtigheid geboden dus.

Ik weet niet hoeveel tijd ik heb om te beslissen of ik mee zal rijden of niet.

Het rondje heb ik trouwens gereden in 7:12 minuten. Gezien de wedstrijd een uur duurt, zou ik het rondje dus zo'n 8x afleggen. M'n gemiddelde was 35 km/h. Op zich geen beroerd gemiddelde. Als je weet dat je door kan rijden zonder gevaar van kruisend verkeer, dan zal dat gemiddelde mogelijk nog wat hoger kunnen. Alleen moet ik ook beseffen dat het niet één maar acht rondjes is.

2 opmerkingen:

  1. Gewoon mee doen, Al zal het alleen maar zijn om te weten waar je staan. Gelukkig houden liggers meer rekening met elkaar als bukkers. Mocht je last krijgen van je verlies, schop je maar tegen een paal ;) mvg Cees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weten waar ik sta, is wel een keer interessant ja.

    BeantwoordenVerwijderen