dinsdag 26 maart 2013

Watjes

De hele winter rijd je met je fiets je vaste woon-werk-route. Veel andere fietsers tref je dan niet aan. Wel een enkele bikkel op een normale 'bukfiets' die zich door de snijdende kou verplaatst. Maar de meeste fietsers? Die verdwijnen in het najaar als blaadjes aan de bomen maar in het voorjaar komen ze massaal als krokussen uit de grond.

In het najaar heb ik afscheid genomen van die fietser die met me oprijdt. De hele winter heeft hij niets van zich laten zien.
Maar gistermorgen viel het me op: hij is er weer. Het is lente en hij heeft z'n fiets ook weer uit de schuur gehaald. Watje.....

Mijn conditie is momenteel niet echt om over naar huis te schrijven. Heel erg hard reed ik niet. Misschien 30 km/h. En het was net alsof hij het kon ruiken dat m'n conditie niet goed was want hij bleef schuin voor me rijden, de vuillak. Niet even mij er bruut uit rijden, niet ineens ergens afslaan, niet mij de gelegenheid om in te halen. Niets van dat alles. Gewoon irritant constant bleef hij schuin voor me. Praatje aanknopen is er niet bij. Ik kan vragen, ik kan praten, ik kan schreeuwen maar niets..... onbeschofte hork......

Maar ik heb hem op film!


En toch....... irritant of niet..... Toch wel fijn als ik weer niet meer alleen rijd. Het is een teken dat het voorjaar weer is aangeborken.

12 opmerkingen:

 1. Je had me mooi beet!
  In verwachting van een camera zwaai naar een bukker, zwoegend in de wind, zat gebiologeerd naar die groter en kleiner wordende schaduw te kijken. Het gehijg zwelt aan, nu gaat hij hem dan inhalen?
  Nee, nog steeds die zoevende schaduw.
  Net als het filmpjes is afgelopen, KLOINGK! Het muntje valt. DIT was de fietser, de hork.
  Goeie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. idem Theo, mij had ie ook te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lol !!!!

  En ik tot 50 % van hewt filmpje maar loeren waar de schaduw van de ( wielrenner ) dan bleef.....

  Toen pas viel het muntje hehe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had de vuilak gisteren ook al gespot ja.

  LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mij had je ook te pakken :-))
  Goeie training: SIS (Schaduw Inhaal Syndroom).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zat te denken.... SIS is snorfiets inhaal syndroom.....

   Wellicht meer QSIS as in Quest Schaduw Inhaal Syndroom. Heb je ook XQSIS nog natuurlijk. Maar voor de Strada gaat het dan weer lastig worden natuurlijk :(

   Verwijderen
 6. SIS/SVS is enigszins mogelijk. Als je in de buurt komt van de lichtsnelheid kun je voor je schaduw blijven. Wat voor kleuren je dan ziet is een andere vraag. Hoe je het haalt en of je het overleeft laten we buiten beschouwing.

  Een andere oplossing is om gewoon te wachten tot de planeet een stukje verder is gedraaid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmmm..... in de buurt komen van de lichtsnelheid..... Zullen we er doorheen gaan? Wie weet krijgen we dan de Fotonic boom :D

   Verwijderen
  2. Er is een manier om het te laten lijken dat je sneller gaat. Je zou bijvoorbeeld de 4 lichtjaar naar Alpha Centauri kunnen afleggen in 4 minuten in je eigen ervaring. Jammer dat dat niet sneller is dan licht.

   Is speciale relativiteit niet leuk?

   Verwijderen
 7. Ik moet deze regel denk ik aanpassen:
  http://questeen.wordpress.com/2013/03/24/de-ethische-regels-van-de-ligfietser-ruwe-versie-1/#19

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg: handelen/schrijven met voortschrijdend inzicht :)

   Verwijderen
 8. Ben nog niet helemaal ingevoerd in alle -IS termen. ESIS: Eigen Schaduw IS?! Hoe zit het eigenlijk met je schaduw als je door een wormgat gaat? Gaat 'ie mee of blijft 'ie achter?

  BeantwoordenVerwijderen