woensdag 6 maart 2013

Nog niet tevreden over m'n fiets en telefoontje Philips

Vandaag heb ik nog maar eens een telefoontje gewaagd aan Philips om te vragen naar de oorzaak van mijn defecte lamp (en die van in ieder geval 2 anderen). Ik wil natuurlijk niet dat ik in de toekomst een keer de lamp alsnog kapot heb omdat bijvoorbeeld de stekkertjes losgeschoten zijn en m'n vrouw op goed geluk de stekkers weer aan elkaar prikt waarbij dan mogelijk polariteit de oorzaak kan zijn van de ellende. Maar de dame aan de telefoon kon mij dat niet vertellen. Ze zou de technische dienst vragen of zij mij daarover konden berichten. Ik ben benieuwd of dat gaat gebeuren.

Verder heb ik gevraagd naar een _goede_ handleiding. Die heb ik dus wel via een andere weg gekregen maar ik ben benieuwd hoe Philips hiermee omgaat. De dame zou mij vandaag een mail sturen met de juiste handleiding. Het is nu een aantal uren later. De dag is nog niet voorbij maar tot dusver heb ik nog geen mail ontvangen.

Tot slot nog wat over m'n fiets. Ik ben niet tevreden met hoe het ding werkt.
De happende rem is irritant maar ik vermoed dat dat minder speelt als beide remmen even goed remmen. De linker (happende) heeft 2 kleine aluminium plaatjes gekregen om de remschoenen wat verder uit elkaar te drukken zodat bij het remmen de remschoenen eerder de trommel raken. Dat moet bij de rechter rem ook nog gebeuren. Ik heb er hoop op dat dat in ieder geval qua remgedrag een gunstig effect zal hebben. De tip van Mick over de spaakspanning en vervormen van de trommel moet ik dan ook maar proberen mee te nemen en zien of ik daar wat mee kan (z'n uitleg vind ik in ieder geval plausibel genoeg).
Maar ook het achterwiel ben ik niet te spreken over. Onlangs is mijn achterbrug gelast omdat er een scheur in de achterbrug zat. Het achterwiel liep in bochten steeds aan in de wielkasten. Maar raden wat er gisteren in bochten gebeurde......... jawel....... aanlopend achterwiel.
Ik begin er een beetje heel erg moe van te worden in ieder geval.

4 opmerkingen:

 1. Hoi WF,
  Bij mij gaat ook echt niet alles van een leien dakje. Soms helpt het om gewoon even iets storends voor jezelf te houden (er niet over te bloggen) tot zich een oplossing aan dient...
  Wat -extra- materiaal, zelfwerkzaamheid en experimenteren geven dan vaak de doorslag.
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat je achterwiel betreft: Heb je al uitgezocht of het verlengde hiervan richting je voorlamp wijst? Misschien kun je 'n betere sporing nog combineren met het oplossen van het aanlopen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben mijn Quest ook al zat na een half jaar.
  Veel te ingewikkeld en aan alles wat er aan zit kan wat mankeren.
  Ik ga zo spoedig mogelijk weer over op mijn ongecompliceerde ongeveerde open fiets waar alleen op zit wat echt nodig is.

  Niet sleutelen maar rijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Raketfiets:
  Misschien ben jij je Quest zat maar ik ben dat zeker niet. Ik ben dol op m'n fiets en wil hem zeker niet kwijt (behalve dan als het schip met geld binnen komt en ik een nieuwe kan kopen; waarschijnlijk dan een Strada).
  Waar ik wel de balen van heb is dat ik nu al een tijdje met dezelfde problemen zit (de remproblemen die trouwens bij elke fiets tevoorschijn komen, zelfs met de grote trommelremmen dus blijkbaar en nu dus steeds het aanlopende achterwiel, waar ik vandaag trouwens vreemdgenoeg geen last van heb gehad; schiet mij maar lek). En nog ellendiger: het is winter. Geef mij tijd met aangenaam weer en ik trek met alle plezier m'n fiets helemaal open; keer hem binnenstebuiten en vertroetel hem flink om hem weer helemaal op en top te maken. Maar het ontbreekt me aan de tijd en het lekkere warme weer.

  Nee, de Quest heeft zeker niet afgedaan voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen