maandag 6 februari 2012

Sleetransport

Sleetransport..... transport per slee? Nee......

Vandaag moest ik even langs Van Rossum metaalhandel. Hetgeen waarvoor ik kwam, dat was er niet. Maar buiten viel me al wel op dat ervrachten sleeën stonden. De 'normale' sleeën in kort en lang maar ook de Tiroler sleeën (met mooie krul aan de voorkant) in kort en lang. Ik was na mijn boodschap op weg naar buiten en bedacht me dat ik nog had willen vragen naar de prijs van de sleeën maar omdat ik al op weg was dacht ik 'laat ook maar'. Maar buiten aangekomen zag ik weer die vracht sleeën staan. Toch maar bij de andere deur naar binnen. Vrouw gebeld of we nog een 2e slee willen hebben (2 dochters). Aan de andere kant kwam een gretige 'ja.... ze hebben er nu al steeds ruzie om'. Gezien we geen lange maar korte slee hebben, gaat met z'n tweeën erop ook niet zo geweldig meer. Dus toch maar een (lange) slee gekocht.

Maar hoe neem je zo'n ding mee naar huis? Toen ik met het ding klaar stond om af te rekenen had ik zoiets van 'zien we zo wel' terwijl er allerlei plaatjes door m'n hoofd schoten over hoe het zou kunnen.

Op de neus? Kan je makkelijk onderdoor kijken. Aan de zijkant? Heb ik al eens gedaan met een gourmetstel. Gaat ook uitstekend. Op de staart misschien? Het is het laatste geworden. Mijn fleecejack tussen slee en Quemo om beschadigingen te voorkomen. 2 spanbanden die altijd in m'n fiets liggen, kwamen ook nu weer mooi van pas. Racekap wilde niet meer over de opening. Had ik wel voor elkaar kunnen krijgen maar dan had ik de slee andersom op de staart moeten leggen. Maar met de magneten blijft de kap mooi op de neus liggen. Wel heb ik rustig gereden omdat ik de boel niet teveel wind wilde laten vangen.

Ik heb diverse WAW-rijders al zo zien rijden en me altijd verbaasd dat ze geen last hadden van die racekap voor hun snufferd zo voor op de neus. Maar nu ik het zelf gedaan heb: gaat uitstekend. Je hebt alleen 2 'A-stijlen' zoals bij een auto alleen dan minder hinderlijk dan bij een auto.

2 opmerkingen:

  1. Je had ook een niet geveegde fietsroute kunnen zoeken en de slee met een touwtje achter je aan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat valt nogal tegen met deze poedersneeuw. Tja, of ik had cross-country moeten gaan.... maar dat toch maar liever niet.
    Had ik dat wel gedaan, dan was ik niet vergeten om een touw te kopen..... want dat is dus helaas nog niet gebeurd.

    BeantwoordenVerwijderen