maandag 27 februari 2012

Meer onderhoud

Na beide remmen onder handen te hebben genomen (asjes gesmeerd) en de ketting van nieuw vet te hebben voorzien is m'n fiets weer heel wat soepeler (en ook een tikkie stiller) geworden.
Omdat ik de voorwielen met veerpoot en al gedemonteerd heb gehad, was het nodig om weer eens te controleren of de voorwielen in dezelfde richting staan. Na een meting bleek dat niet (meer) het geval te zijn. Ik had een licht uitspoor. Dit heb ik verholpen.

Tijdens het klussen was me ook duidelijk geworden dat een Kojak weer eens een vreemde 'snee' had. Deze snee loopt in de lengterichting van de band en helemaal rondom. De snee ligt ongeveer een halve centimeter naast het midden. Aan de andere kant van het midden is een lijn zichtbaar waar het loopvlak over gaat in de wang. Dit is al de zoveelste Kojak die dit soort scheuren/sneeën laat zien. Nog niet eerder had ik de snee helemaal rondom.
De band heb ik gedropt bij de fietsenmaker, die zal hem retour doen. Garantie zal ik niet op hoeven te rekenen ben ik bang gezien er ook een behoorlijke beschadiging door een stuk glas in zat. Die laatste boeit mij weinig; voor mij geen reden om de band niet te gebruiken maar die snee tot op het canvas vind ik toch minder prettig....

2 opmerkingen:

 1. Hallo Quemo,
  Vraagje, ben verwonderd dat jij je ketting smeert met vet? Welk vet? Vind jij dit beter dan olie?

  Vriendelijke groeten
  Baron

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Baron,

  Slechte woordkeuze van mij..... Ik gebruik snel het woord 'vet' als ik olie bedoel. In dit geval heb ik een smeermiddel van Finishline Dry gebruikt met Teflondeeltjes. En waarschijnlijk ga ik dan alweer de fout in met de term 'olie'. Smeermiddel was misschien nog wel het beste woord geweest.

  BeantwoordenVerwijderen