donderdag 25 februari 2010

Nieuwe egale dekje (bijna) klaar

Het nieuwe dekje heb ik inmiddels zo goed als klaar. Zo goed als, omdat ik toch nog twee extra magneten ga monteren helemaal achteraan.

Omdat het een nieuw dekje betrof, heb ik eerst de gaatjes gedremeld (waarbij één gaatje helaas ook door de bovenste laag van het dekje gegaan is). Daarna het dekje rondom gestikt waarbij ik direct het dacron afdeklapje heb meegestikt:

Uiteraard heb ik ook de afgeknipte rand waar het afdekkapje zit weer even netjes met de soldeerbout bijgewerkt zodat ook die rand netjes is in plaats van dat je tegen grijze 'de ingewanden' van het dekje zit aan te kijken.

De onderkant van m'n nieuwe dekje ziet er nu zo uit:Ik weet het, dat is niet super netjes maar gelukkig hoef je daar niet tegenaan te kijken. De buitenkant ziet er heel wat beter uit:Helaas ook niet perfect. Er zit het gaatje in, wat nu wel afgedicht is met polymeerkit maar goed, je ziet het wel. Dan zitten er op een paar plekken ook nog wat polymeerkit waar het niet gewenst is. Maar dat werken met die kit is wel een enorm gesmeer vind ik. Tot slot is nog de afdruk van veel magneetjes te zien (op deze foto niet echt duidelijk) die ik gebruikt heb om het dacron vast te klemmen terwijl de polymeerkit aan het drogen was.
Zie trouwens ook de achterste punten van het dekje die iets omhoog staan en dus niet mooi aansluiten op de body. Dat ben ik nu dus ook aan het aanpakken met extra magneten in de punten.

Hier is de afdruk van de magneetjes wel duidelijk te zien. Met een beetje mazzel trekt dat nog wat bij.Het eerste doel was om de klittenbandjes achterwege te laten (op één na) om het dekje een stuk vlotter in gebruik te maken (handig voor mensen die kortere stukjes rijden). En dat doel is bereikt. Wie weet dat in de toekomst een nieuw dekje wel helemaal netjes wordt want oefening baart kunst.

Binnekort nog even een paar magneetjes in de neus kitten zodat ik het dekje ook onder en op de neus kan kleven. Maar nu eerst wachten tot de twee extra magneetjes onder de rand vastgekit zitten, daarna de twee bijbehorende magneetjes in het dekje aanbrengen en dan pas weer verder.

3 opmerkingen:

 1. Erg mooi Wilfred,

  Ga je deze dekjes ook commercieel aanbieden? ;-)
  Lijkt mij ook wel wat, en ik ben toch aan een nieuw dekje toe.

  Pieter Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tafeltje dekje! De eerste opdrachten stromen al binnen...'t Lijkt me alleen dat 't dekje zelf nog niet 't hele werk is omdat de Q. zelf niet magnetisch is.
  Omdat er weer niemand verscheen vd Alf-tocht nav een spatje regen (?): Sluit zo'n schuimdekje wel af bij regen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad is het dekje niet het enige werk maar wel verreweg het grootste werk. Als je een magnetisch dekje hebt, is de rest een stuk eenvoudiger. Dekje op de Quest leggen, los magneetje van kit voorzien en tegen de onderkant van de rand houden en vandaar tegen de rand laten schieten door de magneet in het dekje die hem aantrekt. Dat bij de overige 9 magneetjes toepassen en laat maar drogen.

  Wat betreft regen: niets is perfect. Zowel met Quest, Alleweder als Versatile heb ik wel eens een druppel op m'n bovenbenen gehad met veel regen. Maar veel is het echt niet.

  Ik ben wel benieuwd hoe het nu met de magneten gaat. Het dekje wordt normaal met klittenband vastgezet maar daarbij vervormt het dekje lichtelijk waarbij het dekje aan de rand iets omhoog komt staan. De magneetjes trekken het dekje vrij strak op de body vast, waarbij ik dus hoop dat dat nog wat efficiënter is qua regen en wind.

  BeantwoordenVerwijderen