vrijdag 8 mei 2009

Verbeter de wereld...

Verbeter de wereld en begin bij die ligfietser in z'n oranje sigaar met witte en zwarte strepen.

Als ik naar het werk ga, kom ik over de Oude IJsselbrug en ga met enige regelmaat door het rode licht van de verkeerslichten die links naar Hattem, rechts naar Zalk en rechtdoor naar Wezep gaan. Het aantal auto's fietsers wat van/naar Zalk gaat, is enorm klein. Met de Hanzelijn is het aantal vrachtauto's wel toegenomen in verband met de zandtransporten maar zelfs op die momenten kan je spreken van weinig verkeer.

Momenteel wordt er niet ijverig met zand gezeuld dus zandwagens rijden er (bijna) niet. Gewoon verkeer evenmin. Zo heel af en toe tref ik een auto die vanaf richting Zalk komt en zo af en toe tref ik een auto die naar Zalk toe wil. Verder gaat het verkeerslicht 9 van de 10 keer vanzelf op groen nog voordat ik er ben.

Maar vanmorgen kwam er een wit busje met tandemassige aanhangwagen vanuit de, ik meen, richting Wezep maar het kan ook van Hattem zijn geweest. Die wagen ging richting Zalk. Hij zag mij aankomen, ik hem. Ik ga uiteraard niet voor een auto langs stuiven die voorrang heeft. Maar al had ik dat gewild, dat zou ik niet eens kunnen want de afstand was te groot. Met de snelheid die ik op dat moment had, zou ik net achter de aanhangwagen langs kunnen rijden, zonder te hoeven remmen.

Dit liep echter anders. De man in de bus leek een wereldverbeteraar want hij remde af om z'n aanhangwagen echt pal voor het fietspad stil te laten staan. Nu is zo'n lengte vermoedelijk niet helemaal goed in te schatten voor de bestuurder en neemt zo'n busje met aanhangwagen ook niet de volledige breedte in beslag. Ik ben er dus (door rood) achterlangs gereden en heb hem de spreekwoordelijke vinger gegeven.

Goed, ik wilde door rood (en ben dat dus ook gegaan) maar zonder verder iemand te hinderen. Toch stoorde deze meneer zich daaraan. Tja..... dat kan natuurlijk.
Toch typisch dat juist een stereotype combinatie als busje-met-aanhangwagen maar al te vaak als overtreder te zien is terwijl hij op fietspaden geparkeerd staat. Maar deze meneer zal dat soort dingen vast nooit doen.

5 opmerkingen:

 1. is niet zo slim he, om door rood te rijden:P liggers woorden al zo wijnig gezien..... doe dan wel beetje oppassen he!!! vooral als er zoveel zandauto;s rijden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Okee, ik ben niet helemaal helder geweest met m'n bericht blijkbaar. Even puntsgewijs een paar dingen:
  1) Het is er momenteel rustig, geen zandauto's dus
  2) Alleen dat busje met aanhanger reed er vanmorgen
  3) Hij hoefde niet voor mij te stoppen want ik was nog te ver weg, maar hij zag me aankomen en besloot mij terecht te wijzen door z'n aanhanger te plaatsen zodat deze het fietspad zou blokkeren zodat ik niet m'n overtreding kon begaan. Vriendelijke actie natuurlijk, dat hij mij heeft willen behoeden van een bekeuring.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. id erg aardig ja!ik heb vandag de quest besteld:P ff 3 jaar wachten ofzo:P zag dat elly en julles ook de qeust besteld hebben.. woord druk hier met die bananen;P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja nu begrijp ik die 'stopactie' beter.Het was dus niet z.z. als sympathie naar jou toe bedoeld alswel als eigenrichting m.b.t. de verkeersregels...
  Ziekelijke bemoeizucht van 'n oud wijf -daar is geen woord chinees bij hé? Mijn mening.
  De regels zijn er voor ons, wij zijn er niet voor de regels (/stoplichten).

  BeantwoordenVerwijderen