donderdag 28 mei 2009

Politie op het ijzeren ros

Vandaag reed ik twee agenten te fiets achterop. Bij verkeerslichten stond ik achter ze stil. Eenmaal groen trok ik op en haalde ze in. Één van de agenten maakte een opmerking. Ik heb het niet kunnen verstaan want Dire Straits was ijverig aan het zingen over Elvis. Bij de volgende verkeerslichten kwam één agent naast me staan. Ik had inmiddels m'n oordopjes uit gedaan.

De man vroeg iets in de geest dat het wel lekker zou rijden. Tja, dat kan ik alleen maar beamen en deed dat dus ook. 'Zal wel snel gaan zeker? Weinig last van de wind?' En ja, weer twee bevestigingen.

Het licht ging op groen en ik ging er als de wind vandoor. De agenten leken in m'n achteruitkijkspiegel wat vlotter te rijden dan het gangetje van ongeveer 20 km/h wat ze daarvoor reden. Maarja.... als ze het al zouden willen proberen.... 38 km/h.... dat is toch echt wel een stevige snelheid. Ook voor de mannen in blauw op hun stalen ros.

2 opmerkingen:

  1. kijk maar uit straks gaan de agentjes ook nog quest rijden:P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moeten ze zelf weten. Alleen denk ik niet dat dat zo snel gebeurd in de stad. Hoewel velomobielen machtig snel zijn, zijn ze in de stad zeker niet de handigste fietsen. De wendbaarheid (in verband met stuuruitslag maar ook vooral in verband met de 3 wielen) is hier een probleem. Bij een tweewielligfiets heb je dat niet maar dan mist de ligfiets toch nog iets: overzicht. Ik denk dat de agenten met hun mountainbikes toch echt de beste fietsen hebben voor hun toepassing.

    BeantwoordenVerwijderen