zondag 24 mei 2009

Nieuwe hoogste maandscore?

In mijn hoeveelheid fietsgebruik zit nogal wat verloop de afgelopen jaren.
In 2005 had ik 7859 kilometers gefietst. De maand met de meeste kilometers kan ik helaas niet achterhalen.
2006: 8111 kilometer met als hoogste 809 kilometer in één maand
2007: 7327 kilometer met als hoogste 771 kilometer in één maand
2008: 6279 kilometer met als hoogste 707 kilometer in één maand.

Nu, 2009, gaat dat toch weer de andere kant op. Tenminste, in ieder geval het afgelopen stuk van 2009.

Hoogste aantal kilometers in één maand was 837 kilometer in maart. Met het fietsgebruik in 2009 tot dat moment zou ik eind 2009 uitkomen op 8038 kilometer totaal.

Deze maand echter doe ik er vermoedelijk nog een schepje bovenop.
Met momenteel 12 kilometer met de Fujin, 50 kilometer met de DuoQuest (goed, niet m'n eigen fiets maar wel gefietste kilometers) en al 628 kilometers met Quemo zit ik al aan 690 kilometer deze maand.

Maar ik moet nog:
Maandag: 40 kilometer zeker
Dinsdag: 24 kilometer
Donderdag: 24 kilometer
Vrijdag: 110 kilometer

Dat maakt dus 198 kilometer te gaan deze week. Tel dat op bij de 690 kilometer die ik al gefietst heb deze maand en je komt op 888 kilometer uit. Dat wordt dus als het goed is een nieuw record. Ik denk dat ik ga proberen de 900 kilometer te halen deze week. Die 12 kilometer extra mag geen probleem zijn.

Uitgaande van 888 kilometer deze maand zou ik uitkomen op 3432 kilometer over de eerste 5 maanden van 2009. Met dat fietsgebruik zou ik eind dit jaar uitkomen op 8296 kilometer totaal op 31 december 2009. Ik hoop dus deze mate van fietsgebruik vol te kunnen houden. Dat zou best fraai zijn want dat zou ook een nieuw jaarrecord opleveren en dat terwijl ik dit kalenderjaar helemaal maar 4 dagen per week werk tegenover afgelopen jaar de helft 4 dagen, de andere helft 5 dagen en de jaren daar voor 5 dagen per week.
Dus ondanks minder dagen werken is het fietsgebruik toegenomen.

6 opmerkingen:

 1. "Maar ik moet nog:"
  Zaterdag meegaan met de zaterdagfietsers helpt ook. Zij fietsen hier http://www.toerclubdalfsen.com/Vechtdaltoer09.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas zit ik het hele weekend al volgeboekt met 2 verjaardagen en werk. Dat gaat hem dus niet worden. Die 12 kilometer ga ik denk ik even volmaken door een ommetje te maken. Morgen bijvoorbeeld over Kampen heen en terug. Teruggaande moet ik al via Kampen (vandaar de 40 kilometer) maar heengaande heb ik er ook de tijd voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach een andere route zonder stoplichten kun je ook nog rijden. Gewoon van Wezep via Hattem, Wapenveld naar het pontje van Wijhe. Kun je in Wapenveld mooi een topsnelheid op de Molenweg maken.

  Dan via Wijhe, Raalte (goede fietspaden) naar Rijssen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Nemo-Quest verleidt Quemo tot het vaker en/of langer fietsen?

  Dat zou een afspiegeling zijn van de verschillen tussen Versatile (= vooral utilitair vervoermiddel en boodschappenwagen) en Quest (= een racemachine die ook redelijk goed bruikbaar is voor zaken waarin de Versatile uitblinkt).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Marcel:
  Vast wel maar hij heeft gewoon even pech. Grote afstanden en/of veel bagage en/of kwetsbare bagage betekent dat Quemo van stal gehaald wordt. En momenteel is het een combinatie van alle 3 punten. Dus....
  Wel jammer want het weer is geweldig mooi vandaag. Bruine beentjes kweken in Quemo is er niet echt bij.

  @Wim:
  De route over Wapenveld-Olst heb ik 2 jaar geleden een keer gedaan. Die vond ik toch wat minder. Ik ga dus eerst je andere voorgestelde route rijden.

  @Wijnandt:
  Het is denk ik niet zozeer de fiets die het doet. Er zijn andere zaken aan de orde die ervoor zorgen dat ik genoeg _moet_ fietsen. Het gaat hier om een stukje gezondheid. De opdracht neem ik serieus.

  BeantwoordenVerwijderen