woensdag 19 juni 2013

Klittenbandellende

Afgelopen weken zat elke dag de deflector los. Klittenband had losgelaten. Nee, niet de harde van de zachte kant maar de zachte kant liet los van de deflector. De lijmlaag werd in de zon dermate heet dat de lijm gewoon praktisch vloeibaar werd. Het betrof overigens alleen de middelste en de linker. De rechter had minder last van de zon.

Ik heb nieuwe klittenbandjes aangebracht. Eerst de lijmresten van de deflector verwijderd, toen ontvet met wasbenzine en tot slot nieuwe klittenband aangebracht waarbij ik ook even de föhn heb gebruikt om de lijmlaag kleveriger te maken.

Maar helaas, de nieuwe klittenbandjes doen hetzelfde. De linker en de middelste laat los, de rechter blijft zitten.

Misschien niet mooi maar ik denk dat ik wit plakband op de deflector ga plakken boven de plakbandjes in de hoop dat de zon er dan geen vat meer op kan krijgen.

Meer mensen die last hebben van lossend klittenbandlijm?

5 opmerkingen:

 1. Ja. Heb op de Alleweder wel eens gehad dat ALLE klittenband van de body los liet toen hij een dag in de volle zomerzon geparkeerd gestaan had.

  Je kunt oude klittenband (zonder de originele lijmlaag) wel goed vastlijmen met kit, contactlijm of epoxy. Is wel een heel gedoe om die oude lijmlaag geheel te verwijderen, zou handiger zijn om klittenband zonder lijmlaag te kopen.

  Maar dan nog moet ik de klittenband aan de binnenzijde van de Strada (die de schuimkap op hun plaats houden) zo nu en dan vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen last van maar gebruik geen wasbenzine, dat ontvet niet goed. Liever iets van spiritus gebruiken, dat ontvet wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klittenband waarvan de lijmlaag losgaat, kun je definitief vastzetten met secondenlijm.
  Gebruik liever geen wit klittenband in de omgeving van het vizier. Dit geeft snel reflectie in het Lexan.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb 2 rollen klittenband aangeschaft omdat er altijd wel ergens klittenband loslaat.

  Soms is de oplossing van Wim goed, maar soms wil je ook geen definitieve hechting. Zoals de klittenbandjes die het WS ruitje op zijn plaats houden. Die moeten er af en toe van mij weleens helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hier ook een. Afgelopen hete dinsdag kwam het minivizier telkens los.
  Dit vizier is snel gemaakt afgelopen winter en draait nog niet zo lang mee sinds ik de kap heb. Tegenwoordig zet ik dingen die definief vast kunnen met warme lijmpistool vast. Wel eerst even schuren en snel werken voor het beste resultaat.
  Nadeel. Eenmaal vast zijn lijmresten moeilijk verwijderbaar. Dus ik pas het heel selektief toe.

  BeantwoordenVerwijderen