donderdag 16 mei 2013

Tintelende linker arm

Ik heb het al vaker gemerkt: een tintelende linker arm als ik me het zogenoemde snot voor ogen trap.
Als ik dus echt stevig door trap, dan doet het euvel zich voor. Wat zou het zijn? Afgekneld bloedvat? Afgeknelde zenuw? Lijkt me wat vreemd omdat m'n houding (gevoelsmatig) niet anders is dan met normaal rijden.

Misschien toch maar eens een arts gaan vragen.

5 opmerkingen:

 1. Lastig hoor. Misschien toch iets krampachtiger aan het stuur? Hyperventilatie? Klinkt misschien raar, maar mijn lijf vindt het nog steeds onnatuurlijk dat ik lui in mijn stoeltje lig en me toch het snot voor ogen inspan. Ik moet heel bewust blijven ademhalen. Inmiddels heb ik de slag aardig te pakken, maar het zou makkelijk kunnen omslaan in hyperventilatie.

  Als je je na afloop van zware inspannning een tijd lang hondsberoerd voelt, dan zou ik zeker een bezoekje aan de huisarts wagen.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet grappig. Je wordt ouder Pappa. :-(
  Gebeurd mij ook geregeld. Een afklemming en doorstroming dan weer hier dan weer daar. (Nog het meest op de bakfiets en gewone fiets) Maar ook in de Quest. Vooral als ik zonder kap fiets. Even met de armen over de rand....en hup.
  Of ik nu met de handen op het stuur en elleboogsteunen fiets of afhangt langs mijn borst. Uiteindelijk is er altijd weer ergens iets dat tintelt, pijnlijk wordt of in slaap is gevallen.
  Op de tandem en Rapto voel ik geregeld een stekende pijn in mijn rechter bovenarm. Soms echt om gillend gek van te worden zo zeer doet dat. Afstappen, rusten en weg is het weer. Wat was er nu helemaal aan de hand. Niets!
  Een uur verder fietsen en het is weer terug.....

  Ik heb het niet zo op dokters. Dus ik laat het maar wat hangen.
  Veel van positie veranderen en ontspannen fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nja, goed teken dat ik ouder word: ik leef dus nog!
  Maar ik zal het dus wel vaker tegen gaan komen dus.

  Gelukkig is het euvel snel weg als ik me niet het snot voor ogen trap maar als ik het dus een keer WEL doe, dan komt het naar boven borrelen.

  Armen op de rand? Mij niet gezien. Ik kijk altijd vol verbazing als ik andere Questrijders (of Mango of Strada) dat zie doen.
  Dan dus maar rustiger aan doen. Kan ook geen kwaad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf juist gaan liggen omdat dooie handen mij het rechtopfietsen onmogelijk maakte, ondanks hoger stuur etc. Nu bij goede afstelling geen last meer sinds ik Yoga ben gaan doen. Omdat het probleem zich uitbreidde naar dagelijkse werkzaamheden en me s' nachtslot regelmatig wakker hield wilde men mij wel aan de polsen opereren, carnaval tunnel syndroom. Doe nu 4 keer per week ( fanatiek) anderhalf uur Yoga en ben fitter dan ooit, ook van mijn rugklachten af en voel me 10 jaar jonger. Alleen de knieën blijven een snelheids- en in het voorjaar een afstandsbeperking.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die tintelende arm laat zich alleen voelen als ik dus even mezelf flink uit de naad trap. Tijdens het dagelijks leven heb ik het nog niet opgemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen