zondag 8 mei 2011

Sleutelhangercamera monteren

De nieuwe sleutelhangercamera heb ik maar eens wat bevestigingsmateriaal gegeven. Standaard is er klittenband bij geleverd en dat werkt natuurlijk heel mooi. Alleen wil ik liever geen extra stukken klittenband op m'n fiets. Vandaar dat ik weer met magneten aan de gang ben gegaan. Ik heb met wat rubber, wat polymaxkit, 2 magneten en een stuk klittenband een plaatje gemaakt waarop ik het cameraatje kan vastklitten. Vervolgens kleeft ik met behulp van de magneten de camera op de body van m'n fiets op de plek waar ik aan de binnenkant van de body ook 2 magneten gekit heb. In mijn geval op de neus en ook op de smurfenmuts.

 Omdat ik 2 magneten achter elkaar gemonteerd heb zal de camera hopelijk niet aan het draaien gaan onder het gewicht van het USB-snoer. Verder weet ik zo ook dat ik het toestel altijd op dezelfde plek heb zitten.

Direct heb ik even 2 foto's geschoten met de camera om te zien hoeveel de camera achter en voor de fiets kan zien.

Deze foto is geschoten vanaf de staart richting achteren. De staart staat boven de lijn met 0 meter. De lijn van 2 meter is net niet meer zichtbaar. Elk voertuig waarvan de de grond recht onder de bumper te zien is, is dus op meer dan 2 meter afstand. Ik ben benieuwd hoe dicht sommige automobilisten achter me komen rijden als ik op de rijbaan rijd.

Aan de voorkant is het een heel ander verhaal. Ik heb fors wat strepen erbij moeten zetten. Ik ben doorgegaan tot 6 meter en dacht dat dat wel ruim voldoende zou zijn.....

Niet dus want de 6 meter lijn is nog net zichtbaar. De rolmaat ligt op 7 meter afstand.

4 opmerkingen:

 1. ik ben benieuwd naar je eerste filmpjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je beseft dan wel hoeveel loslopend (on)gedierte er niet in die dode cirkel met een straal van 7 meter passen, boomstronken...

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit me net te bedenken waarom ook niet vanaf de smurfenmuts naar voren filmen?

  Gr
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Filmpje is geupload in m'n volgende bericht.
  Verder waarom niet op de smurfenmuts naar voren gericht? Omdat hij dan tegen m'n hoofd zit aan te kijken in plaats van er overheen. Ik zou hem dan dus weer op een verhoging op de rolbeugel moeten monteren maar dat komt de videokwaliteit weer niet ten goede ben ik bang. Maar wellicht dat ik toch nog wat ga proberen.

  BeantwoordenVerwijderen