donderdag 10 maart 2011

Wie is die Quest?

Toen ik vanmorgen naar het werk reed en m'n woonwijk nog niet uit was, zag ik over de Hasselterdijk een rode velomobiel aankomen. Ik ken wel een eigenaar die daar rijdt met z'n (momenteel) blauwe Strada maar een rode velomobiel heb ik er nog niet zien rijden. De fiets sloeg af in mijn richting zoals de Strada ook altijd doet maar de Strada blijft dan de weg volgen en rijdt dan voor mij langs. Deze rode Quest ging echter in mijn richting en passeerde mij. Uiteraard heb ik even gegroet. Maar de berijder kon ik niet herkennen.

Het betonnen fietspad van Hattemerbroek naar Zwolle heeft inmiddels z'n volledige lengte bereikt. Dat betekent dus dat ze aan het afwerken kunnen beginnen. Maar omdat ze nog niet klaar zijn ben ik vanmorgen weer over de rijbaan gegaan. Maar het hele stuk heb ik niet doorgereden over de rijbaan want m'n conditie liet te wensen over waardoor mijn snelheid aardig onder mijn beoogde 40 km/h lag. Ik ben daarom op een gegeven moment het fietspad opgegaan.

Teruggaande werd het wel duidelijk waarom ik niet m'n normale snelheid reed. Niet alleen m'n conditie werkte tegen maar de straffe tegenwind ook. Teruggaande ging het namelijk een heel stuk vlotter.

Ik ben benieuwd hoe vlot ze zullen zijn met het afwerken zodat het fietspad in gebruik genomen kan worden. Ook ben ik benieuwd naar hoe goed het asfalt zich zal houden tegen de woeste wortels van de bomen langs het fietspad. Ik gok dat het beter zal zijn dan het asfalt van voorheen. De tijd zal het leren.

3 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Die Quest die je zag rijden wordt bereden door Erwin van Keulen.
  De rode quest is Quest 451, en deze rijdt als ik niet elders moet zijn tussen Dalfsen en Kampen.

  groeten en tot zien,

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Erwin,

  Allereerst aangenaam kennis te maken. Maar daarna: hoe loopt je route? Je reed de bewuste ochtend vermoedelijk van Dalfsen naar Kampen? Ik verbaas me dan een beetje over de route die je rijdt. Ik gok dat je over de Mastenbroekerbrug bent gekomen en vervolgens de Hasseltertijk genomen.
  Persoonlijk zou ik dan denk ik eerder de Hasselterweg blijven volgen, dan door Frankhuis, over de fietsbrug bij Westenholte en dan de weg naar Kampen nemen.
  Maar goed helemaal ideaal is dat ook niet met een Quest in verband met wat drempels en de fietsbrug. Maarja, met de Quest is het ook niet makkelijk draaien vanaf het Twistvlietpad (waar we elkaar passeerden) en dan op de Belvederelaan linksaf.

  Maar het wordt dus steeds drukker met velomobielen in/rondom Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Erwin,

  Ik heb je nog niet gezien tussen Zwolle en Kampen maar nu rijden er dus drie questen tussen Zwolle-Kampen.

  Mocht je niet voetballen op zaterdag, een groepje questen rijdt vaak een tocht op zaterdag

  BeantwoordenVerwijderen