zondag 24 januari 2010

Rustig op m'n weblog

Het is alweer zo'n 2 weken geleden dat ik voor het laatst een bericht op m'n weblog heb geplaatst. Drukte is in ieder geval een reden. Gefietst heb ik gelukkig wel.

Even een kleine update.

Het koude weer doet m'n snelheid geen goed. Nog altijd ligt m'n snelheid nu zo rond de 30 km/h terwijl dat 's zomers toch echt wel hoger ligt. In Hattemebroek/Wezep kies ik daarom ook wat vaker voor het fietspad in plaats van de rijbaan.

Het koude weer zorgt ook voor niet lekker werkende remmen. Het hapt allemaal wat. Niet lekker gelijkmatige remkracht is minder prettig rememn. Ik meende eerst dat het kwam door een gebroken spaak maar die heb ik wonderbaarlijk genoeg al tijden niet aangetroffen in m'n voorwielen. Mogelijk dat de asjes van de remmen niet helemaal soepel lopen.

Verder doet het indicatieLEDje van de InoLED op m'n dashboard het niet meer goed. Zodra ik de lamp inschakel, gaat het groene LEDje aan en direct weer uít. Daar moet ik dus ook nog een keer naar kijken. Gelukkig werkt de InoLED zelf wel.

Dan nog wat over sneeuw en banden. Gisteren heb bedacht dat ik vandaag maar eens m'n Furious Fred van m'n achterwiel moest halen. Het idee heeft al een paar keer vaker door m'n hoofd gespeeld afgelopen week. Maar Furious Fred mag toch lekker om de velg blijven liggen. Reden? Het heeft vannacht weer gesneeuwd. Wie weet dat ik nog heel wat langer door blijf rijden dus met deze band.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Wilfred,
    Dit is niet de juiste plaats om contact met je te zoeken maar doe het toch en alvast sorry.
    Sinds een week ben ik de gelukkige berijder van Quest 33. Deze is nog niet voorzien van rem en knipperlichten en wil dat er ook zelf op gaan bouwen. Op ligfiets.net las ik een uitgebreid verhaal van jou, gedeeltes heb ik volgens mij ook op je blog gelezen destijds. Wat ik niet begrijp is de funktie van de lm317, maakt deze de juiste uitgangsspanning ongeacht de ingangsspanning? Zou je mij een antwoord willen mailen? Wellicht dat ik in de nabije toekomst nog meer vragen heb en die ook graag aan jou wil stellen op elektronicagebied. Mijn mail adres is: hjvdstege@hotmail.com
    Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen