woensdag 6 januari 2010

Furious Fred, grip en geluid

Vandaag moest ik de oudste ophalen bij een vriendinnetje. De fietskar heb ik achter de Quest gehangen, de jongste in de fietskar gedrukt en ben op weg gegaan. Het achterpad van ons huis ligt nog altijd helemaal vol sneeuw. Toch was wegkomen totaal geen probleem. Furious Fred bijt zich stevig vast in de sneeuw.

Onderweg heb ik nog maar eens geluisterd naar het geluid van FF. Hoewel ik met de kinderkar erachter niet zo hard rijd als normaal, wist ik toch iets boven de 26 km/h te rijden. Maar FF liet zich nauwelijks tot niet horen. Morgen nog maar eens luisteren maar het lijkt erop dat de band dus heel veel meer geluid maakt als je hem verkeerdom monteert.

Teruggaande was het nog een keer over het achterpad fietsen, alleen nu met twee kinderen in de kar. Tja, het is zwaar fietsen door de sneeuw maar gripproblemen heb ik geen enkel moment gehad, ondanks de 5 wielen die ik door de sneeuw moest trekken.

3 opmerkingen:

  1. Dus als je hem omkeert wordt hij furious maar weke kant hij op moet geeft hij niet goed aan: Lekker Heerschap die Fred!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij geeft wel netjes aan hoe hij geplaatst wil worden. Maar dan moet ik dat natuurlijk wel goed opvolgen. En daar ging het verkeerd: human error dus. Maar furious wordt hij en dat laat hij dus horen ook als je z'n advies negeert ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op mijn blogsite vind je een rouleerbaar ruitje dat eigenlijk geen enkele voorkeur heeft voor 'n bepaalde draairichting!

    BeantwoordenVerwijderen