maandag 15 juni 2009

Een onverlaat en een vriendelijk stel

Vanmorgen ben ik even stevig geschrokken. Toen ik op de heenweg de Veerallee wilde oversteken bij de verkeerslichten, kwam er toen het voor fietsers net groen geworden was, een donkergele Twingo met meer dan 50 km/h even bruut door rood rijden. Die (vrouwelijke) onverlaat mag wel eens wat beter op de verkeerslichten letten, of eigenlijk, zich er beter aan houden.

Naast dit onvriendelijke persoon, heb ik ook een vriendelijk stel gezien.
Toen ik uit het werk kwam, zag ik op het fietspad van de Zuiderzeestraatweg twee vakantiefietsers (te zien aan de fietsen) in omgekeerde richting rijden van mij. Vriendelijk groette de man mij. Ik groette uiteraard terug.
Ik vraag me wel altijd af waarom iemand groet. Is het een gebaar welke voortvloeit uit een vriendelijk karakter? Ik denk het wel. Maar verder? Ik kan me niet helemaal voorstellen dat ze iedereen gaan groeten die ze tegen komen.
Is het het zien van een aparte fiets? Zeg het maar. Hoe dan ook, een vriendelijke groet kan ik meer waarderen dan een te hard door rood rijdende auto, vlak voor m'n neus langs.

2 opmerkingen:

  1. Waarschijnlijk word je gezien als ' echte fietser ' ik denk dat deze mensen een vrouw op een fiets met boodschappentas waarschijnlijk niet groeten maar een velo , ligfiets of vakantiefiets dan weer wel , ik doe dat zelf ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hm ja, 'Echte fietser', dat klinkt goed in de oren. Iets vergelijkbaars heb ik qua gevoel ook als ik een stel vakantiefietsers zie met de fietsen volgepakt.

    BeantwoordenVerwijderen