maandag 25 november 2013

Conditie? Welke conditie?

Tja, dat krijg je ervan. Eerst in de zomervakantie een paar weken bijna niet fietsen, dan een periode wel maar vervolgens weer 4 weken niet fietsen. M'n conditie is momenteel best wel waardeloos.
Vandaag was ik blij met een gemiddelde van 'maar liefst' 26 km/h. Een kruissnelheid van 30 km/h zit er gelukkig nog wel in maar veel meer niet. Brug omhoog is een drama maar omlaag gaat om de één of andere reden wel vlot ;-)

Hoe dan ook: gewoon weer lekker fietsen en die conditie komt wel weer terug. Ik ben in ieder geval heel blij dat Quemo weer in de garage staat of onder m'n kont ligt op m'n ritjes tussen huis en werk.

5 opmerkingen:

 1. De conditie blijft heel snel in een hoeje achter als je niet traint. Het koudere weer helpt overigens ook niet om je snelheid op peil te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad doet het koudere weer je snelheid ook geen goed natuurlijk, maar dit is wel heel langzaam ;)

  Je kunt in ieder geval weer lekker fietsen!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Wilfred,
  je bent niet de enige die z'n conditie heel snel verliest als er niet regelmatig flink gefietst wordt. 'k Weet ervan mee te praten, en 'n 75-jarige als ik verliest alles nog sneller dan iemand als jij van 20-30 jaar jonger ;-)

  De winterlangzaamheid is iets dat bijna alle winterdoorfietsers treft, dus dat is ook heel goed te relativeren.

  Het enige dat mij behoorlijk dwars zit is dat ik nu eigenlijk niet kan roeifietsen. Er lijkt af en toe en hier en daar wat pekel op de wegen te liggen, en dat heeft mij vorig winterseizoen bijna € 1.000,- aan reparatiekosten veroorzaakt. Daar ben ik nu wel overheen. Erger vind ik het verlies van specifieke roeifietsconditie...

  Enfin, ik kan mij behelpen met de e-Scorpion, en merkte vandaag dat m'n "gewoon-fietsen" conditie beter is geworden.

  Moraal van dit verhaal: Alles komt wel weer goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat alles weer goed komt, daar twijfel ik niet aan. Maar zoals gezegd: het koude weer zal geen gunstig effect hebben, het zal dus wat langer duren. Maar de snelheden van Dirk zal ik weer niet zo snel gaan halen. Die lat ga ik ook niet plaatsen. Ik ben tevreden als ik met de zomer weer in de buurt ben van waar ik vandaan gekomen ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij dat ik niet de enige ben. Vorig jaar dacht ik dat het aan de marathon plus lag, maar nu met F lites is het niet veel beter met de snelheid.

  Hgr peter

  BeantwoordenVerwijderen