donderdag 14 juli 2011

Verslagen door een ATB'er

Ik reed vanmorgen bij de Oude IJsselbrug omhoog. Van links, bij de verkeerslichten, komt een ATB'er voor me te rijden.
Ik heb hem niet kunnen inhalen. Ik heb niet eens de afstand gelijk kunnen houden! Helaas heb ik geen videobeelden omdat het weer vanmorgen niet echt de soort was om over naar huis te schrijven. Het regent bijna nooit, maar vandaag toch wel.

Ben ik het fietsen verleerd?
Nou nee..... Even een paar 'verzachtende omstandigheden':

 • Ik had de kinderkar achter m'n Quest
 • Er was een forse tegenwind (met kar merk je dat wel, maar goed, de ATB'er net zo goed)
 • Mijn dochtertje van bijna 4 had ik op schoot (gezelliger dan in de kar, de kar was voor het geval het met bakken uit de lucht zou komen). Mijn dochtertje wist met haar gewicht toch mijn maagstreek zodanig ver in te drukken dat ademhalen toch net dat kleine beetje moeizamer ging.
 • En als klap op de vuurpijl, ik was gisteravond al niet fris, vanmorgen ook niet. Nu zit ik dit bericht te schrijven met een temperatuurtje van 38,9 graden Celcius.
Smoesjes? Ik vind het best. Ze zijn wel stuk voor stuk waar.
Straks lekker op tijd in m'n nest.

9 opmerkingen:

 1. Excuses aanvaard... gebeurt ons allemaal wel eens. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank. Gisteravond om 20.00h in m'n nest gegaan. Om 22.00h wakker geworden omdat ik naar het toilet moest. Temperatuur was op dat moment 39,6. Vanmorgen zat ik nog op 39,3. Om 8:00h vanmorgen 2 paracetamol gevreten (doe ik zelden, waarschijnlijk de enige 2 die ik dit jaar naarbinnen kauw). Nu zit m'n tempratuur op 37,3, heel wat beter dus. Ik zweet nu als een otter en ben slap als een dweil maar de paracetamol lijkt wel aan te slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeuj :( ..... m'n temperatuur is weer opgelopen. 40,4 volgens mijn Brauwn oorthermometer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je al eens gevisualiseerd wat er gebeurt als jij met je dochtertje van 4 op je schoot een frontale aanrijding krijgt?

  Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jazeker, net zo goed als wat er zou kunnen gebeuren als er een onverlaat in een auto de kinderkar achter m'n fiets wegrijdt en wat te denken van kindertjes in het zitje aan het stuur van een normale fiets of.........

  Veiligheid kan je voor een groot deel zelf creëren door goed uit te kijken en te anticiperen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onder die omstandigheden zou ik nog geen deuk in een pak boter trappen vrees ik.
  Hopelijk snel terug beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het niet over de kans dat er iets fout gaat, daarvoor maakt het niet uit of je je dochter op schoot hebt of in de kinderkar. Ik heb het over de gevolgen. Ik denk dat je dochter veel zwaardere verwondingen oploopt als jij haar als stootkussen gebruikt.

  Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat snap ik. Ik heb het niet over de kans (hoewel ik wel aangeef dat je die deels kan beperken) maar dus net zo goed over de andere risico's die je net zo goed hebt als je je kind op een andere manier vervoert. In aanraking komen met een auto is gewoon géén goed idee, kind op schoot, kind in de kar, kind aan het stuur, kind achterop, maakt elkaar niet zo gek veel.

  En m'n dochter als stootkussen gebruiken is inderdaad geen goed idee. Alleen ben ik niet van plan om super krampachtig te gaan leven, constant in de veronderstelling 'stel dat'. Wellicht dat het verkeerd gaat en dan zal ik me ongelofelijk voor m'n kop slaan (zacht uitgedrukt).

  ---------------------

  Verder wil het met m'n temperatuur nog niet lukken. Zojuist liet de oorthermometer weer een leuke temperatuur van 40.1 graden Celcius zien.

  BeantwoordenVerwijderen