vrijdag 8 juli 2011

RISsen en een oude bekende

Gisteren en vandaag heb ik weer lekker geRISt. Hoewel, vandaag viel het nogal tegen. Gisteren was wel even leuk.
Beide dagen zag ik een racefietser voor me langs zoeven op weg naar huis. Beide keren op dezelfde kruising.
De racefietser die ik vandaag trof, was een wat oudere man die een leuk tempo had maar RIS was snel voorbij.

Gisteren was een ander verhaal. Ik kon niet direct de achtervolging inzetten in verband met verkeer op de kruising dus de racefietser had een redelijke voorsprong. Desondanks heb ik hem wel ingehaald. Ergens aan het eind van Hattemerbroek zat ik achter hem. Na het viaduct van de A50 ben ik hem voorbij gegaan.
Nu ik de filmpjes zit te bekijken, zie ik dat het dezelfde racefietser is als die van 18-5-2011. Toen duurde het toch wel een rijd voordat ik achter hem zat en vandaag dus ook weer. Deze racefietser heeft dus blijkbaar vaker flink de sokken erin.

Jammer dat ik nu pas in de gaten heb dat het dezelfde racefietser betreft. Hopen dat ik hem een volgende keer wel herken onderweg. Een complimentje in zijn richting is wel op z'n plek.
Let trouwens even op z'n hoofd als ik hem (de 2e racefietser in het fillmpje) voorbij gereden ben. Zie ik dingen die ik graag wil zien of zou hij echt dat hoofdgebaar maken om de reden die ik denk dat hij het doet?


Verder kom ik wel vaker auto's van de "post" tegen op het fietspad als ik naar huis rijd. Het mag niet maar ik kan het de postbestellers niet helemaal kwalijk nemen. De keren dat ik zo'n wagen trof, hield hij netjes rekening met me. Vandaag was dat niet helemaal het geval. De postbesteller zat namelijk niet meer in z'n auto maar liep op het erf van een woning om daar de post te bezorgen. Wel jammer was dat z'n auto zodanig geparkeerd stond dat je als fietser niet meer passeren kon over het fietspad.

2 opmerkingen:

 1. Ik ben 2 jaar geleden eens ingehaald door een racefietser toen ik op de RaptoBike een tochtje door de Achterhoek maakte en ter hoogte van Varsseveld reed. Ik reed toen met zo'n 34 km/u maar die bukker kwam me met een noodgang van zeker 40+ km/u voorbij! Ik probeerde nog aan te haken maar dat was maar van korte duur.

  Achteraf denk ik wel eens: dat moet vast Robert Gesink geweest zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooooooooooooooi man!
  Zo zie je ze helaas maar weinig. Hoewel zulke sterke rijders natuurlijk ook weer weinig lol aan zijn. Goed om je even het snot voor ogen te rijden maar daarna met pap in de benen op halve snelheid verder rijden.
  Mooiste is nog wel als de verschillen niet te groot zijn en je beiden je stinkende best moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen