dinsdag 15 februari 2011

Pot en ketel

Je kent ze wel, die standaard ergernissen die automobilisten hebben als het gaat om fietsers. Je weet wel, die fietsers die geen voorrang verlenen en gewoon de weg op stuiven en die fietsers die door rood rijden, die fietsers die rijden op plekken waar ze niet horen te rijden, fietsers die hun fiets overal neerkwakken.

Of het nou oorzaak en gevolg is van fiets naar auto of omgekeerd of dat het niets met oorzaak en gevolg te maken heeft maar meer met gewoon het feit dat zowel automobilisten als fietsers mensen zijn, ik weet het niet. Wel weet ik dat de verwijten van automobilisten richting fietsers regelrecht teruggekaatst kunnen worden.

Vandaag een groot stuk ergernis van mijn kant richting automobilisten. Het gaat om een wetsregel van hoofdstuk 2.4. Het bevat maar één artikel en direct ook een zéér eenvoudig te begrijpen artikel:

[quote]2.4

Oprijden van kruispunten

Artikel 14
Bestuurders mogen een kruispunt niet blokkeren.
[/quote]

Waarom heb je nog altijd massa's auto's die gewoon als een stel domme lemmings achter elkaar aan hobbelen zonder enige blijk van intelligentie en inzicht te geven. Zodra je een stel haaietanden voor je neus hebt, betekent dat doorgaans dat je voorrang moet verlenen aan het verkeer dat je wil gaan kruisen.
Komt er geen verkeer aanrijden, dan mag je dus in wezen doorrijden echter zijn er nog altijd andere dingen die je in de gaten moet houden. Één daarvan is dus dat je wel door mag rijden maar alleen als je dan ook direct de hele kruising over kan of op z'n minst zodanig dat je ander verkeer niet gaat hinderen door de boel te blokkeren. En laat dat laatste nou heel gewoon zijn voor auto's.

Vandaag ook weer zo'n muts. Het is druk met auto's maar ook met fietsers. Ik heb massa's fietsers de stoep op zien rijden omdat dat nog de enige plek was waar fietsers haar voorbij konden komen. Ik ben eerst naast haar portier gestop, heb m'n aanwezigheid kenbaar gemaakt. Mevrouw keek even opzij maar gaf verder weinig sjoechem. Tja, actie ondernemen kon ze ook niet meer omdat ze zowel voor als achter door haar medelemmings was ingeklemd. Ik ben vervolgens ook maar als een lemming de medefietserlemmings achterna gegaan door ook de stoep op te denderen anders zou ik er nu mogelijk nog staan. in het voorbijrijden heb ik wel even het plaatwerk wat laten klinken met mijn vlakke hand.

Wanneer leren ze het nou eens..............

2 opmerkingen:

  1. Nooit , Kijk maar eens hoe vaak er door auto,s gestopt word op het fietspad , Ik moest heel ff wat ophalen word er dan gezegd, Blijf dan verd.... midden op de weg staan en blokkeer mijn fietspad niet. Ga andere auto,s lastig vallen. sodeju.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mee eens, auto's mogen wel het fietspad blokkeren maar claxoneren vervolgens als ik met 40/uur op de rijweg en "hun" rotondes rij ipv. op het te smalle en te krappe bochtige fietspad/hondenuitlaatplaats naast de weg #wegmisbruikers

    BeantwoordenVerwijderen