maandag 19 juli 2010

Retourtje Flevobike

Vandaag ben ik even naar Flevobike in Dronten gweest. Afgelopen dagen heb ik een korte mailwisseling gehad met André over de alarmmodule die ik in m'n Quest heb zitten en die ik gebruik als claxon. Flevobike is druk bezig met de vernieuwde/verbeterde Versatile. Mogelijk hoort daar ook een andere/luidere claxon bij. Gezien mijn ervaringen goed zijn met de alarmsirene van m'n motoralarm was Flevobike daar ook wel benieuwd naar. Omdat ik wel zin had om een stukje te fietsen, ben ik naar Dronten gegaan om ze mijn 'claxon' te laten horen.

De heenweg ging vrij vlot totdat ik in Kampen aan kwam. Blijkbaar is de markt op maandag. 'Ineens' reed ik tussen de kraampjes. Ik ben langzaam doorgereden tussen het marktpubliek door. Gelukkig was het nog rustig.

Binnen een uur was ik bij Flevobike. Behalve m'n claxon laten horen heb ik natuurlijk ook gekletst over vanalles en nogwat op (lig)fietsgebied. Allereerst kreeg ik een fraaie prototype vouwfiets te zien. Ketting mooi weggewerkt en de fiets zeer compact op te vouwen.

Binnen heb ik gezien wat de nieuwe Versatile gaat inhouden. Er zijn heel wat wijzigingen aangebracht. Redelijk wat dingen zijn vereenvoudigd, wat de assemblage vereenvoudigen zal. In details ga ik niet treden omdat ik niet weet of Flevobike daar zo happy mee zal zijn.
Wat ik wel kwijt durf is wat goede eigenschappen noemen:
 • Stijver frame
 • Vereenvoudigde besturing wat minder speling zal betekenen
 • (ik gok) goed aansluitende bovenkap bij onderbak en op een andere snellere manier gemonteerd
 • Spiegels onder iets grotere hoek verstelbaar
 • Tilbeugel naar een lagere, betere plek verplaatst
Ze hadden ook een fraaie carbon voorkap en achterkap liggen. Zéér mooi om te zien.
Ook zijn ze bezig met nieuwe wielen voor de Greenmachine, die ze ook op velomobielen willen proberen.

Verder heb ik een aanpassing gezien aan de prototype Greenmachine Trike. De fiets heeft nu voorvering gekregen. Ik vind het een zeer interessante fiets. Ik blijf dol op de volledig weggewerkte ketting zoals bij de Versatile en de Greenmachine en dus ook op deze trike.

Na gezamenlijk koffie drinken ben ik wer naar huis gegaan.
In Kampen heb ik een andere route gekozen om niet weer over de markt te komen. Dus ben ik wat eerder een weg linksaf geslagen om richting de kade te rijden. Maar helaas, al snel kwam ik bij werk aan de weg waardoor ik niet verder kon en ik weer af moest slaan om richting de oude route te gaan. Na dit kleine ommetje ben ik alsnog voor de markt afgeslagen om deze te omzeilen.

Wederom binnen een uur was ik op m'n bestemming aangekomen. Heen en terugweg heb ik beiden met meer dan 31 km/h gemiddeld gereden.

2 opmerkingen:

 1. Hoe gebruik je dat alarm als claxon? Kun je gewoon 12V zetten op de sirene van je alarm? Heb wel interesse, omdat ik overweeg om eenzelfde alarm als jij hebt aan te schaffen :)

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja. Het 2weg FM motoralarm zoals ik heb, heeft een sirene waar je gewoon 12V op kan zetten.

  Flevobike had bij Spy-Europe ook een motoralarmsirene besteld maar die deed niets op 12V. Blijkbaar is de sirene van het FM-alarm en van het gewone motoralarm niet gelijk. Die ik erin heb zitten is ook zo'n 1,5cm hoger dan degene die Flevobike in huis heeft.

  Dat is direct de reden waarom ik naar Flevobike ben gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen