zaterdag 24 juli 2010

O van Overijssel

Het is vakantie. Dat betekent geen dagelijkse ritjes woon-werk-verkeer fietsen. Om toch m'n conditie een beetje op peil te houden, wil ik minimaal 100 kilometer per week fietsen.

Vorige week is er van fietsen niet zo gek veel gekomen. Afgelopen week ook niet. In totaal heb ik afgelopen twee weken alleen een retourtje Zwolle-Dronten gefietst, goed voor 60 kilometer. Dus kom ik 140 kilometer 'te kort' voor m'n voornemens.

Om weer bij te komen wil ik morgen maar eens de O van Overijssel te gaan fietsen. Dit is een fietsroute langs een denkbeeldige cirkel waarbij deze cirkel de maximale cirkel is die binnen de grenzen van Overijssel past. De cirkel heeft een diameter van 20 40 kilometer en een omtrek van 125 kilometer. Omdat een perfecte cirkel rijden niet mogelijk is, wordt er zigzaggend over de cirkel gereden. Dit resulteert in een route van 180 kilometer.

Vanaf mijn huis tot de cirkel is het 10 kilometer. Dat maakt een totaal van 200 kilometer die ik morgen wil fietsen. Hopen dat m'n conditie het een beetje toelaat. In ieder geval wil ik het rustig aan gaan doen. Vorig jaar heb ik een retourtje Zwolle-Enschede gereden (165 kilometer) met een gemiddelde van 27,2 km/h. Morgen zal het vast ook zoiets worden.

2 opmerkingen:

  1. Ik neem aan dat je een straal van 20 kilometer en een diameter van 40 kilometer bedoelt?

    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeps, helemaal gelijk. Dank je, foutje gemaakt (en hersteld)

    BeantwoordenVerwijderen