zondag 26 augustus 2012

Remkabel en camera's

Vanmorgen heb ik even een remkabel vervangen. Afgelopen week had ik ineens geen steun meer aan het stuur. Inderdaad, het gaat om de remkabel die het stuur omhoog houdt en niet 1 van de Jagwire kabels van de voorremmen. Gelukkig is zo'n kabeltje redelijk vlot te vervangen.

Qua kilometers gaat het niet echt vlot trouwens. M'n vakantie zit er bijna op maar heb bij lange na geen 700 kilometer gereden. Dat is aan mijn conditie goed te merken. Maar goed, m'n vakantie was er niet minde goed om gelukkig.

Verder heb ik me vandaag ingeschreven voor de toertocht van het Velomobile Seminar 2012. Ik ben benieuwd hoeveel velomobilisten er op zullen komen draven.

Van video-opnamen zal het niet zo vlot meer komen. Destijds heb ik een 3-tal goedkope HD-camera's gekocht via E-bay. Helaas hebben ze het allemaal begeven. Met name de degelijkheid is het probleem.
Waar ze allemaal kapot aan zijn gegaan weet ik zo niet meer maar de laatste heeft de USB-aansluiting kapot, een ander exemplaar had ineens enorm beroerd beeld met strepen en allerhande vreemde kleuren. Hoe de 1e kapot is gegaan, weet ik niet meer maar ook die leeft niet meer. Toch maar eens gaan sparen voor een degelijke 'echte' actioncam. (twijfels blijven tussen GoPro en Contour)

4 opmerkingen:

 1. Dat stuursteuntje is idd een jackwirekabel. Bij de XS van Marloes is hij nu ook stuk. De klem was losgeschoten.
  Het vervelende is alleen dat het uiteinde rafelig is geworden, dus die krijg ik nooit meer door dat gaatje.
  Komt nog bij dat de gaten door het stuur niet recht tegenover elkaar zitten maar in de lijn van de kabel, zodat er geen knik in komt.
  Alleen met een stijve Jackwire kabel met laklaag is dat makkelijk te doen.
  Na eindeloos veel pogingen met een gewone remkabel heb ik het opgegeven.
  We denken er aan een dyneema touwtje met knopen te maken zoals bij de roeifiets.
  Kost niks, is met de 3 slipknopen met een hand (zelf tijdens het rijden) in lengte in te stellen.
  (reserve jackwire staan nu op het boodschappenlijstje.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klem losgeschoten? Je bedoelt denk ik een schroeftonnetje wat om de kabel zit op de trapbuis.
  Als de kabel niet teveel uitgerafeld is, kan je hem vaak nog wel weer in elkaar draaien. Maar voor 2 euro heb je een normale binnenkabel.

  Je spreekt over 'eindeloos proberen met een gewone remkabel'. Dat heb ik ook gedaan maar niet eindeloos; binnen een minuut had ik hem door beide gaatjes.
  Je zou kunnen overwegen om het gat aan de bovenkant van het stuur wat ruimer te maken. Dat hoeft dan nog niet eens zo heel veel ruimer. Als je het gat 1mm groter maakt, denk ik dat je het zonder problemen voor elkaar kan krijgen.

  Maar een knopentouwtje zou natuurlijk enorm mooi kunnen. Daarbij zou je ook nog kunnen denken aan Kevlar (Aramidevezel) in plaats van Dyneema.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf een Contour+ (met GPS en BlueTooth module). Behoorlijk beeld, aardig geluid (met de gebruikelijke windruiseffecten).

  Leuk: GPS is een mooie gimmick, nu nog kijken hoe ik het Google Maps kaartje uit Storyteller als extra video-track mee kan monteren. Ook leuk: bluetooth om via iPhone, iPad of Android het beeld te controleren. Kan je goed zien of 'ie recht kijkt. Handig: camera kan roteren binnen de behuizing, het beeld recht zetten is vrij makkelijk.

  Minder: niet spatwaterdicht. Het was wel een goede moesson, maar toch niet de bedoeling. Ook minder: De camera is niet voorzien van een standaard statief-schroefgat. Dit is een extra accessoire.

  Even wennen: de beeldhoek is erg groot. Met plaatsen even rustig experimenteren. Ik zou er niet permanent mee willen rondrijden. Monteren in de neus zou kunnen, maar dan is de bediening weer onmogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Contour+ lijkt mij ook enorm gaaf en dan met name vanwege de 2 leuke functies die je noemt. Dat hij niet waterdicht is, valt me trouwens wel tegen.
  De GoPro Hero2 vind ik ook fraai qua specs waarbij een WIFI module geloof ik ook dienst kan doen bij een viewfinderidee (en meer), tja of natuurlijk de extra accu eraan prikken of een schermpje. Alleen qua formaat vind ik de GoPro toch weer minder.

  BeantwoordenVerwijderen