dinsdag 18 mei 2010

Jaarlijkse ritje Rijssen

Vandaag was het weer zover. Ik moest voor het werk weer naar Rijssen toe. Ik zeg 'moest' maar het is geen straf. De 2 uur die ik daar ben zijn zéér nuttig.
Gezien de afstand vanaf het werk tot Rijssen goed te fietsen is (50 kilometer), heb ik dat gewoon met de fiets gedaan.

De route die ik heb genomen was iets anders dan de route die ik veel vaker gereden heb. ik heb al eerder een route over de dijk langs de IJssel genomen richting Zwolle Zuid om daarna door te rijden naar Laag Zuthem. Van daaruit gaat het door naar Heino. Vanaf dat punt is de route gelijk aan wat ik voorheen gereden heb.

Hoewel....
Vlak voor Raalte gaf mijn GPS een route links langs Raalte aan terwijl ik normaal altijd door Raalte ga. Ik besloot mijn GPS te volgen. Maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het geladen kaartmateriaal is iets te zwaar voor m'n GPS. Ik mis daardoor regelmatig een afslag met als gevolg dat ik kris-kras door een woonwijk ga. Dat rijdt niet echt lekker vlot en is dus niet voor herhaling vatbaar.

Op een gegeven moment zit ik zichtbaar weer op de route want de omgeving herken ik. Gelukkig, ik kan vanaf dat moment weer lekker doorrijden. En met lekker doorrijden bedoel ik ook lekker doorrijden. Vlaggen langs de weg laten zien dat ik met de wind mee rijd. Hoewel de Quest een mooie stroomlijn heeft, merk je het toch wel.

Bij Nijverdal is het even kijken want onlangs ben ik er ook langs gekomen en was één en ander afgezet. Vandaag ook. Ik kon aan de rechter kant van de weg niet doorrijden in verband met de aanleg van een viaduct. Dus moest ik de weg oversteken naar links. Enige afstand verder ben ik weer naar rechts gegaan.

Het omhoog rijden van de bult richting Nijverdal ging verre van snel. Uiteindelijk ben ik met zo'n 13 km/h boven gekomen. Ik ben toch blij met het enorm kleine blad voor en het enorme blad achter. Ik heb overwogen om bij een toekomstige cassettewissel de set achter te vervangen door een set met minder groot bereik en dus een kleiner 'grootste' tandwiel. Maar dat laat ik toch maar achterwege denk ik.

De bult omlaag bij Nijverdal is heerlijk. Zonder trappen bereik ik al de 50 km/h. Helaas moet ik afremmen in verband met een slinger in het fietspad en een fietser.
Vanaf Nijverdal is het doorrijden naar Rijssen. Die afstand is niet zo gek groot dus dat duurt niet lang.

De terugweg is een stuk minder vlot gegaan. M'n conditie is toch niet echt daverend vandaag. De wind tegen en de conditie maakt dat de snelheid terug een stuk lager ligt. Maar ach, geeft niet. Gewoon lekker doorrijden.

In Nijverdal is het weer feest in verband met de afzetting. Ik begin rechts van de weg. Boven op de bult moet ik naar links. Enige tijd later word ik weer naar rechts gedirigeerd. Maar in verband met de irritante oversteek in Mariënheem wil ik liever links van de weg rijden dus al eerder steek ik weer over naar links. Dat is dus 3x oversteken binnen niet al te grote afstand.

Thuis aangekomen heb ik 110 kilometer op de teller. Toch weer een leuke afstand erbij. Volgende week woensdag mag ik weer naar Rijssen.

2 opmerkingen:

  1. Oh. Rijssen. Ik las "RISsen"... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hm, ik hoop toch wel vaker dan slechts een enkel jaarlijks ritje rissen te hebben :-P

    Maar vandaag viel er maar weinig te rissen. Wel een paar racefietsers gezien maar die reden helaas de andere kant op. Wel een keer een gast op racefiets maar niet in strak pakkie maar wel rugzak op z'n rug. Was ook weinig lol aan.

    Alleen in Zwolle terug gekomen kwam er een racefietser in tenue me achterop bij de Wytmenerplas. Maar ook aan hem was weinig lol te beleven. Ik liep al vlot op hem uit en bij de eerstkomende afslag ging hij een andere kant op. Verder dus niets wat ook maar een beetje op RISsen leek. Wel nog een SIS-gevalletje gehad maarja, als zo'n tufding maar 25 km/h rijdt (ja, ze bestaan echt!!!), is de lol ook snel voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen