donderdag 18 februari 2010

Quemo is sneller geworden

Hoewel de Quest natuurlijk een enorm snelle machine is, is hij toch niet overal even snel in. Of eigenlijk: ben je niet zo snel in je Quest.

Als ik op de heenweg m'n collega's voorbij gefietst was, kreeg ik bij het werk nog wel eens een enigszins plagerige mededeling dat ik m'n snelheidswinst alweer kwijt was met het hele 'uitstapritueel'. En gelijk hadden ze. Zeker op kortere afstanden weegt dat lange in/uitsttapproces toch wel zwaar mee.

Maar nu met de magneten in het dekje is dat eigenlijk verleden tijd. Dakje en dekje voorover klappen, instappen, de boel terugklappen, dekje ergens in de buurt van 'op z'n plek' houden en hij schiet vanzelf helemaal op z'n plek.

Quemo is dus echt sneller geworden. Niet in rijsnelheid maar wel in totaalgemiddelde.

6 opmerkingen:

 1. Die redenatie van je collega's komt aardig overeen met een stukje van me: http://fali.nl/ligfiets/de-onzin-van-een-velomobiel-op-de-korte-afstand/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu klinkt een magnetisch dekje ineens wel heel interresant. Ik ben nooit een liefhebber geweest van de klittenbandjes.

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Hans:
  Magneten helpen dus echt een heleboel in snelheid.
  Ik heb bij mij één klitenbandje wel vast zitten, dat is die midden voor zit. Daar heb ik een langere strook klittenband aan gemaakt zodat ik het klittenbandje 'vast' maak met flink wat speling zodat ik het dekje voorover kan klappen, net als het dakje. Zo hoef ik hem dus niet naast me neer te zetten in de smurrie en hoef ik ook niet bang te zijn dat hij wegwaait. Aanrader wat nagenoeg geen werk en geld kost.

  @Peter:
  Het is nog maar één dag ervaring wat de basis is voor het bericht. Dus hoe het zich in de toekomst houdt, weet ik niet. Wind? Geen idee. Richard heeft nog geen problemen ondervonden wat dat betreft.

  Ik denk alleen dat ik nog een nieuw dekje ga halen waar slechts 3 klittenbandjes aan komen: midden voor en twee aan de achterste punten voor de zekerheid. Bij m'n huidige dekje zitten er 7 klittenbandjes aan (2 extra bij de spiegels). Het 'nieuwe' dekje zal dan dus een stuk egaler ogen; bij mij wordt dat dus 4 klittenbandjes minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil het feestje niet verpesten? Maar kan je nog pinnen?
  Ik bedoel: als je met je portemonnee er iets te dicht bij komt, is de magneetstrip op de kaart zo goed als waardeloos.
  Op zich een goed idee (magneten), en heb het, nog, niet nodig (Sunrider).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had eerst 10 magneten gepland maar 2 daarvan heb ik niet toegepast omdat..... die dus inderdaad verdraaid dicht bij de plek zitten waar ik met m'n broekzak langsheen kom.

  De afstand tussen de wel geplaatste magneten is daar zo'n 40cm. M'n broekzak kwam praktisch langs het weggelaten magneetje dus denk ik dat het geen probleem zal zijn.

  Ik heb vandaag succesvol m'n pinpas gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat met je projekt.
  Alleen de claim "harder te gaan" is niet langer het exclusieve domein van ligfietsers.
  Mijn moeder beweerde hetzelfde nadat ik uitgesleuteld was aan haar Kettler (zie event. weblog) !

  BeantwoordenVerwijderen